Döbbenetes mennyiségű külföldi bevándorló és migráns érkezett Nagy-Britanniába – közzétették a friss migrációs adatokat 1

Rishi Sunakra jelentős nyomás nehezedik a tory parlamenti képviselők irányából, mivel az Egyesült Királyságba irányuló nettó migráció rekordszintre emelkedett a legfrissebb adatok szerint.

Döbbenetes mennyiségű külföldi bevándorló és migráns érkezett Nagy-Britanniába – közzétették a friss migrációs adatokat 3

A friss hivatalos adatokból kiderül, hogy a nettó migráció 2022-ben a becslések szerint elérte a 745 000 főt, méghozzá úgy, hogy egy jó fél évvel ezelőtt még 606 000-re becsülték az előző éves adatot, ami már eleve elképesztő magas érték volt, főként, ha azt nézzük, hogy a Brexit idején 2-300 ezer környékén mozgott, és már azon is teljesen ki volt akadva a fél ország.

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) pedig most azt is felfedte, hogy az idén júniusig tartó 1 év során összesen 1,2 millió ember érkezett az Egyesült Királyságba, így abban a 12 hónapos időszakban a teljes nettó migráció 672 000 fő volt. A számok alapján Anglia és Wales lakossága jelenleg 1962 óta a leggyorsabb ütemben növekszik.

A 2023 júniusát megelőző 12 hónapban, míg összesen 1,2 millióan érkeztek az Egyesült Királyságba, és 508 000-en vándoroltak el az országból. Az érkezők többsége az EU-n kívüli országokból érkezett, összesen 968 000-en. Az Egyesült Királyságba érkezők közt legnagyobb arányban a diákok és az egészségügyi dolgozók voltak.

A miniszterelnökre nagy nyomás nehezedik, hogy teljesítse azt a 2019-es kiáltványban szereplő ígéretét, hogy csökkenteni kell a Nagy-Britanniába érkező bevándorlók számát. A 35 jobboldali tory képviselőből álló Új Konzervatívok csoportja azt mondta, hogy a csütörtöki adatok „létfontosságúak” a párt számára, és sürgős válaszlépésekre szólított fel.

A csoport a következőket mondta: „A miniszterelnöknek, a pénzügyminiszternek és az új belügyminiszternek meg kell mutatnia, hogy kitartanak azon ígéreteik mellett, amelyek alapján beválasztottak minket a parlamentbe. Most kell cselekednünk. Az „egzisztenciális” szót sokat használták az elmúlt napokban, de ez valójában élet halál kérdés a pártunk számára. Mindannyian ígéretet tettünk a választóknak. Nem hisszük, hogy az ilyen ígéreteket figyelmen kívül lehet hagyni.”

Májusban az ONS akkori becslése szerint a nettó migráció elérte a 606 000-et, ezt a számot Mr. Sunak „túl magasnak” minősítette, és hozzátette: „Le akarom ezt csökkenteni”. A Nemzeti Statisztikai Hivatal azonban most bejelentette, hogy 745 000-re módosította a 2022-es nettó migrációra vonatkozó becslését.

James Cleverly belügyminiszter, aki nemrégiben váltotta Suella Bravermant, elbagatellizálta a migráció növekedését. Azt mondta: „Ez a szám nem mutat jelentős növekedést a tavalyi adatokhoz képest, és nagyrészt összhangban van saját bevándorlási statisztikáinkkal. A kormány továbbra is teljes mértékben elkötelezett a legális migráció csökkentése mellett, ugyanakkor a hangsúly most leginkább a csatornán átkelő kishajók megállításán van.”

2023-ban november 22-ig összesen 27 708-an keltek át kishajókon a La Manche csatornán. Tavaly összesen 45 755 migráns lépte át így az országhatárt, ami az eddigi legmagasabb statisztikai adat, mióta 2018-ban elkezdték nyomon követni.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után