Kigyulladt egy hotel Angliában, ahol ukrán menekültek voltak 1

Egy 400 éves szálloda, amely átmenetileg ukrán menekülteknek ad otthont, a nyugat-sussexi Midhurstben, több másik épülettel együtt megrongálódott amikor tűz ütött ki.

Kigyulladt egy hotel Angliában, ahol ukrán menekültek voltak 3

Feltételezések szerint a tűz csütörtökön nem sokkal hajnali 1 óra után ütött ki egy North Street-i ingatlanban, ami ezt követően átterjedt a szomszédos Angel Inn tetejére is. Hilton Holloway helyi lakos, aki szemtanúja volt az incidensnek, azt mondta a PA hírügynökségnek, hogy körülbelül 30 embert, köztük néhány gyereket is, evakuáltak a szállodából.

“Számos ukrán menekült volt a szállodában, amely körülbelül 15 szobával rendelkezett” – mondta. „Beszéltem egy fiatal nővel, aki a történtekhez képest viszonylag nyugodtnak tűnt.”

A szállodával szemben lakó Holloway úr fotóin és videóin látható, ahogy a tűz egy szomszédos épületről az Angel Inn tetejére terjed át.

Kigyulladt egy hotel Angliában, ahol ukrán menekültek voltak 4

A West Sussex-i tűzoltó- és mentőszolgálat „jelentősnek” nevezte a tüzet. Az eset helyszínére többek közt tíz tűzoltóautó, és egy vízszállító is kivonult a mentőkön és a rendőrség emberein kívül. Nem sokkal reggel 6 óra után a tűzoltóság azt közölte, hogy az incidens „eszkalálódott”, és már 14 tűzoltóautó oltotta a tüzet a helyszínen, hogy mielőbb megfékezzék a lángokat.

Kigyulladt egy hotel Angliában, ahol ukrán menekültek voltak 5

“Több mint 30 embert evakuáltunk az épületből, és a tűzoltók keményen dolgoznak a tűz megfékezésén” – közölte a West Sussex-i tűzoltó- és mentőszolgálat.

A helyszínről beszámolva a történtekről Richard Abbot területi vezető azt mondta az utazóknak, hogy a North Streetet továbbra is le lesz zárva, és arra kérte a helyi lakosságot, hogy még egy ideig kerüljék el a területet.

“Túl korai szakaszában van még a nyomozás ahhoz, hogy pontosan ismerjük a tűz keletkezésének okát, de amint biztonságos körülmények közt megtehetjük, alaposabb vizsgálatokat végzünk” – mondta.

Kigyulladt egy hotel Angliában, ahol ukrán menekültek voltak 6

A helyszínre rendőröket küldő sussexi rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a környéken egy ideig még biztosan útlezárások lesznek érvényben. Áldozatokról szerencsére egyelőre nem érkezett jelentés.

A délkeleti mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy összesen négy embert láttak el a helyszínen, de nem szorultak kórházi kezelésre.

Kigyulladt egy hotel Angliában, ahol ukrán menekültek voltak 7

Azt mondta: „Megerősíthetem, hogy a mentőszolgálat munkatársai, köztük a Hazardous Area Response Team (HART) is a helyszínre érkezett a többi segélyszolgálattal együtt.

„Négy embert ott helyben elláttak, és mindenkit haza is engedtek. Míg erőforrásaink nagy része mostanra elhagyta a helyszínt, néhányan még a tűzoltóság embereinek támogatására ott maradtak.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után