Kifakadt és kitálalt a brit egészségügy egyik volt dolgozója: "csak sima influenza átcímkézve" 1

Az NHS egyik dolgozója, aki azóta már munkát váltott azt állítja, hogy a koronavírus járvány első hulláma alatt „gyakorlatilag sz*rt se csinált”, és a vírust csak egy sima influenzának titulálta, aminek csak adtak egy új nevet.

Kifakadt és kitálalt a brit egészségügy egyik volt dolgozója: "csak sima influenza átcímkézve" 2

A 37 éves Louise Hampton több nagy port kavaró videót is közzétett a neten majd abbahagyta az NHS 111-nél végzett munkáját, és mára egy teljes mértékben lockdown ellenes aktivistává vált.

Legutóbbi videójában felvette, amint „üres” londoni sürgősségi osztályokra megy be, mondván, hogy az emberek „túlságosan félnek” kórházba menni és a covid betegeket a vírus terjedésének kockázata miatt általában nem is a sürgősségire viszik. Az egyik kórház, amelyet meglátogatott, azzal vágott vissza, hogy „egyértelműen nevetséges” azt sugallni, hogy a sürgősségin nem csinálnak semmit.

Mrs. Hampton első videója még augusztusban vált nagyon hirtelen nagyon ismertté, amin a saját főnökeit szidta, amiért egy írásos elismerést kapott a járvány alatt végzett kiváló munkájáért. Az autójában ülve ezt mondta a Facebook Live-on keresztül a nézőknek:

„Állítólag nagyon nagyon keményen dolgoztam a járvány első hulláma alatt… Igazán? Ló**art! Na hát éppen ezért ez az „oklevél” itt a kezemben egy büdös nagy kamu. A vonalak teljesen halottak voltak. Egész idő alatt nem csináltam sz*rt se!”

A Mail Online-nak később pedig ezt nyilatkozta a videó kapcsán: „Amikor azt a felvételt készítettem, majd felrobbantam az idegtől, hogy gyakorlatilag ki lettem tüntetve a nagy simmért, amit ott csináltam. És nem csak én, de az összes többi NHS alkalmazott is, akik a hívásokat fogadták. Csak ücsörögtek ott és malmoztak meg TikTok-os táncolós videókat csinálgattak minden áldott nap március óta. Ha valami, akkor az biztos, hogy semmiféle kitüntetést nem érdemelt meg egyik sem, és én sem. A járvány első négy hónapja ennek a „nagy járványnak”, pályafutásom eddigi leglazább, legcsendesebb időszaka volt. „

Ms. Hampton egyébként felmondott, mielőtt súlyos kötelességszegés miatt elbocsátották volna, és most arra szólította fel az NHS többi dolgozóját is, hogy ne lapítsanak tovább csöndben, hanem szólaljanak meg. Állítása szerint sok, más kórházakban dolgozó alkalmazottat is ismer, akik szintén azt vallják, hogy a helyzet nem olyan rossz, mint azt a kormány állítja.

„Üzeneteket kapok nap mint nap az NHS dolgozóitól, elsősorban ápolóktól, hogy a kórházaik üresek, és hogy nem hiszik, hogy ez a járvány olyan rossz, mint amilyennek a kormány feltünteti. Nem állíthatom biztosan, hogy van-e vírus vagy sem – nem vagyok orvos vagy virológus -, de a tényeket mindenki láthatja. A Covid vírust még soha nem izolálták, a PCR-tesztek köztudottan teljesen megbízhatatlanok, és nagyszámú hamis pozitív eredményt produkálnak, és a kórházak sok helyen szinte üresek. Az influenza statisztikák pedig azt mutatják, hogy az influenza idén szinte teljesen eltűnt. Számomra úgy néz ki ez az egész, mintha csak átnevezték volna az influenzát, Covid 19-re.” – mondta.

A londoni Ealing és Hillingdon kórházak meglátogatása során Ms Hampton csendes várótermeket vett fel telefonjával. „Nyilvánvaló, hogy jelenleg az összes kocsma zárva van, és a sportesemények be vannak szüntetve, tehát nem láthatunk itt részegeket vagy sportsérüléseket, de egy hatalmas globális járvány közepette vagyunk, így azt gondolná az ember, hogy nagyon beteg emberek vannak mindenfelé…”

A London North West Hospital Trust szóvivője erre azt reagálta, hogy: „… Alkalmazottaink fáradhatatlanul dolgoztak a világjárvány idején, életmentő kezelést nyújtva rengeteg embernek, mint az egyik legsúlyosabban érintett londoni sürgősségi. A betegfelvételi arány jelenleg a Covid előtti szint közelében van, a Covid-19 második hullámával kombinálva, és a múlt héten naponta több mint 900 ember ment át a sürgősségin Ealingben és a Northwick Parkban. Feltételezzük, hogy Ms Hampton túl elfoglalt volt ahhoz, hogy ezt észrevegye.”

Louise mára a koronavírus ellenes tüntetések rendszeres tagjává vált, és képeket osztott meg magáról Piers Corbynnal, aki a demonstrációk egyik fő szervezője volt. Elmondása szerint a barátai és a családtagjai közül a nézetei miatt sok ember megszakította vele a kapcsolatot, de megfogadta, hogy a kritika ellenére folytatja a kampányt.         Forrás

Megosztás