Kiderültek a részletek a 2 tinédzserről, akik fényes nappal egy parkban 28 késszúrással kivégezték Brianna Ghey-t egy angliai faluban 1

Ma először nevezték meg nyilvánosan azt a két 16 éves fiatalt, akik egy parkban 28 késszúrással meggyilkolták a transz tinédzser Brianna Gheyt, és a bíróság ítélete is megszületett az ügyben.

Kiderültek a részletek a 2 tinédzserről, akik fényes nappal egy parkban 28 késszúrással kivégezték Brianna Ghey-t egy angliai faluban 3

Scarlett Jenkinson, akit “leendő sorozatgyilkosnak” neveztek, aki “csodálja” a hírhedt többszörös gyilkosokat, és Eddie Ratcliffe, egy “nagyon okos szociopata”, mindössze 15 évesek voltak, amikor elcsalták Briannát a Culcheth-i Linear Parkba, egy faluban Warrington közelében, Cheshire-ben tavaly február 11-én. Ezt követően pedig a Ratcliffe-nél lévő vadászkéssel 28-szor szúrták meg fejen, nyakon és mellkason egy „őrült és vad” támadás során.

Jenkinson és Ratcliffe a bíróság ítélete alapján leghamarabb 22, illetve 20 év múlva szabadulhatnak a börtönből. A manchesteri koronabíróság bírája, Yip bíró a következőket mondta: „Brianna mindössze 16 éves volt, amikor megölték. Az egész élete előtte állt. Briannának voltak olyan nehézségei, amelyek sebezhetővé tették őt, de egy szerető család támogatta, akik csak a legjobbat akarták neki. Így azonban sajnos senki sem fogja megtudni, mit ért volna el az életben.”

Kiderültek a részletek a 2 tinédzserről, akik fényes nappal egy parkban 28 késszúrással kivégezték Brianna Ghey-t egy angliai faluban 4

Te, Scarlett, fogalmaztad meg az emberölés ötletét. Eleinte ez fantázia volt, de valami komolyabbá fejlődött. 2023 januárjában már igazán vágytál arra, hogy megölj valakit, amit megosztottál Eddie-vel, és megkérted, hogy segítsen. Volt egy listád azokról az emberekről, akiket meg akartál ölni – főleg olyanokat, akiket nem kedveltél. De Briannát kedvelted. Azt hitted, ő más és érdekes. Azt tervezted, hogy megölsz egy fiút a Linear Parkban úgy, hogy elvágod a torkát és leszúrod. De amikor nem válaszolt az üzeneteidre, ezt a tervet valósítottad meg csak Briannával.”

A bíró szerint Ratcliffe „nem osztotta ugyanazt az érdeklődést a gyilkolás iránt, mint Scarlett”, de „ahogy a fantázia valósággá fejlődött, támogatta és bátorította őt”.

Míg Jenkinsont a szadista vágy motiválta, hogy gyilkoljon, és „láthassa Briannát szenvedni”, a bíró szerint Ratcliffe másodlagos motivációja a vele, mint transznemű személlyel szembeni ellenséges érzésekhez köthető. Azt mondta, hogy „tárgyiasította” Briannát azzal, hogy „folyamatosan „ez”-ként emlegette őt, és az üzenetekben olyanokat kérdezett, hogy „férfiként vagy lányként fog-e vajon üvölteni”.

„Ahogyan Ratcliffe tudott Scarlett motivációjáról, ő is tudott a másikújukéról” – tette hozzá Yip bíró. “Mindketten részt vettek egy brutális és megtervezett gyilkosságban, amely szadista természetű volt, és a másodlagos motiváció a Briannával szembeni ellenséges érzés volt a transznemű identitása miatt.”

Kiderültek a részletek a 2 tinédzserről, akik fényes nappal egy parkban 28 késszúrással kivégezték Brianna Ghey-t egy angliai faluban 5

Jenkinson most azt is elismerte, hogy maga is részt vett a késelésben, amikor a támadás során egyszer csak „elvette” a pengét Ratcliffe-től. „Kikapta Eddie kezéből a kést, és többször megszúrta Briannát. Azt mondta, Eddie a földre lökte Briannát és megszúrta háromszor vagy négyszer, aztán pánikba esett, és azt mondta, hogy nem akarja megölni, ezért a lány átvette, és többször megszúrta. Arra a kérdésre, hogy hányszor, azt válaszolta: „Sokszor.” Elégedett és izgatott volt attól, amit csinált.”

Azt is elismerte, hogy megpróbálta megmérgezni egy korábbi sikertelen gyilkossági kísérlet során, amelynek köszönhetően Brianna megbetegedett, miután tablettákat szedett be. A két fiatal szándékosan csalták el Briannát a parkba.

Kiderültek a részletek a 2 tinédzserről, akik fényes nappal egy parkban 28 késszúrással kivégezték Brianna Ghey-t egy angliai faluban 6

Ms Heer így folytatta: „Azt mondta, ő volt az, aki először szúrt, majd átadta Eddie-nek, aki a földre lökte az áldozatot, körülbelül háromszor megszúrva, a lány ekkor fogta meg a kést, és a szúrások nagy részét ő ejtette rajta.”

Jenkinson az elítélése után további részleteket árult el a tervről egy pszichiáternek. Azt mondta: „Az volt a terv, hogy én fogok megszabadulni a holttesttől. Be akartam vonszolni egy csatornába. Mielőtt még lehetőségem lett volna odahúzni a holttestet, valaki már jött az ösvényen.”

Jenkinson egy héttel a gyilkosság előtt megpróbálta rávenni bűntársát, hogy ölje meg vele Briannát. Ratcliffe beleegyezett a gyilkosságba, de végül először kihátrált. Nem volt hajlandó segíteni egy hétköznap estén, mert még dolga volt. Brianna így egy héttel tovább élhetett.

Jenkinson 14 éves korától a halálról és a gyilkosságról kezdett fantáziálni, és letöltött egy böngészőt, amely lehetővé tette számára, hogy a „sötét weben” keressen fel olyan oldalakat, ahol igazi személyeket kínoznak meg.

Kiderültek a részletek a 2 tinédzserről, akik fényes nappal egy parkban 28 késszúrással kivégezték Brianna Ghey-t egy angliai faluban 7

A nyomozók látszólag „egy normális családból származó normális gyereknek” titulálták, Jenkinson azonban a hálószobájában talált füzetekben titkos feljegyzéseket vezetett a halálról, kínzásról, gyilkosságokról és sorozatgyilkosokról szóló sötét fantáziái kapcsán.

Egy jegyzetfüzetben, amelyet a rendőrség Jenkinson hálószobájában talált, Ratcliffe-et így jellemezte: „megbízható” és „szociopata”. “Valaki, akinek nincsenek érzelmei, vagy nem sok” – írta. „Jó humorérzék. Nagyon-nagyon okos. Zseni.”

Ratcliffe-et az ügyvédei úgy ábrázolták, mint akit barátja és vádlott-társa manipulált. De míg Jenkinson volt a gyilkossággal kapcsolatos tervek mozgatórugója, Ratcliffe készséges résztvevő volt, nem ellenkezett.

Édesanyja a bûnös ítélet után vigasztalhatatlanul, kezébe temetett fejjel zokogott, miközben fiát elvitték. A pénteki tárgyaláson Brianna édesanyja, Esther Ghey nyilatkozatában azt mondta, hogy a „legnehezebben megemészthető dolog” az volt, amikor kiderült, hogy Brianna meggyilkolásával olyasvalakit vádolnak, akiről azt hitte, hogy a lánya barátja.

Azt is elmondta, szerinte Jenkinson és Ratcliffe továbbra is veszélyt jelent a társadalomra, és hozzátette: „Vannak pillanatok, amikor sajnálom őket, mert tönkretették a saját életüket is, de emlékeznem kell arra, hogy nem éreztek empátiát Brianna iránt, amikor hagyták elvérezni előre megfontolt és gonosz támadásuk után, amelyet nem azért követtek el, mert Brianna bármi rosszat tett volna, hanem csak azért, mert az egyik gyűlölte a transz embereket, a másik pedig úgy gondolta, hogy szórakoztató lesz.”

Kiderültek a részletek a 2 tinédzserről, akik fényes nappal egy parkban 28 késszúrással kivégezték Brianna Ghey-t egy angliai faluban 8

Brianna apja, Peter Spooner a következőket mondta: „Lehet, hogy az igazságszolgáltatás megtörtént a bűnös ítéletekkel, de semennyi börtönben eltöltött idő nem lesz elég ezeknek a szörnyetegeknek.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után