Kiderült hogy végig rosszul számolták a koronavírus áldozatainak számát Nagy-Britanniában 1

Matt Hancock, brit egészségügyminiszter a hírek szerint sürgős felülvizsgálatot kért azzal kapcsolatban, hogy a Public Health England (PHE) hogyan számolja a koronavírus okozta haláleseteket.

Kiderült hogy végig rosszul számolták a koronavírus áldozatainak számát Nagy-Britanniában 2

Nemrégiben kiderült ugyanis, hogy a PHE „eltúlozta” a napi coronavírus okozta halálesetek számát, mivel az embereket a rendszer áldozatnak tekinti függetlenül attól, hogy mi volt a halál valódi oka, ha a Covid-19-cel korábban megfertőződtek. Dr. Yoon Loke, a Kelet-Anglia Egyetem farmakológusa csütörtök este egy blogbejegyzésben tette közzé ezt az információt.

„Úgy tűnik, hogy a PHE rendszere úgy működik, hogy kikeresi az NHS adatbázisában lévő neveket, és csak azt ellenőrzi, hogy még élnek-e vagy nem. A rendszer nem veszi számításba azt, hogy az illetőt mennyi idővel ezelőtt tesztelték, sem pedig azt, hogy az adott személy mondjuk sikeresen felépült a kórházi kezelés következtében, és haza is engedték (és csak ezt követően vesztette életét).” – irta.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy bárki, aki valaha is elkapta a virust, vagy a rendszerbe az az információ került be róla, hogy koronavirusos volt, és azt követően bármikor meghal, az függetlenül attól, hogy a halálának volt-e köze a vírushoz, vagy sem, a statisztikákban úgy fog megjelenni mint koronavirusos áldozat. Pedig lehet hogy hónapokkal később mondjuk szívrohama volt, vagy elütötte egy busz, ami nem igazán írható a koronavírus számlájára.

Elmondása szerint ez a „statisztikai hiba”, amely csak a kórházon kívüli halálesetek számítására vonatkozik, megmagyarázza, hogy Angliában a napi halálozások száma miért sokkal nagyobb még mindig, mint a szomszédos régiókban.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy összesen hány egyéb kórházon kívüli halálesetet regisztráltak tévesen ilyen módon.

A kutatók rendszeresen jelezték aggodalmaikat amiatt, hogy a kormány hogyan számolja a Covid-19 áldozatokat, és azt állítják, hogy az adatok „napról napra jelentősen eltérnek”. Például július 6-án, hétfőn 16 halálesetet rögzítettek, míg 152-t a következő napon, hétfőn.

Kiderült hogy végig rosszul számolták a koronavírus áldozatainak számát Nagy-Britanniában 3

Csütörtökön két Oxfordi Egyetemi statisztikus azt mondta, hogy úgy vélik, hogy a halálos áldozatok száma túl magas, és átlagosan körülbelül 40 ember halt meg napi szinten. Carl Heneghan professzor és Dr. Jason Oke szerint egy ideje sokkal korábbról származó haláleseteket véletlenszerűen hozzáadnak bizonyos napok statisztikáihoz, zavaros képet alkotva Nagy-Britannia egészségügyi válságáról.

Az angol közegészségügy egyik szóvivője azt mondta a MailOnline-nak, hogy az Egészségügyi Világszervezet nem határozott meg időkorlátot a Covid-19 által okozott halálesetek kapcsán. Az Egészségügyi Minisztérium, amely a PHE adatait használja a napi bejelentéseiben, eddig 45 119 halálesetről számolt be, a tegnapi 66-tal együtt. A Evening Standard politikai szerkesztője, Joe Murphy ma reggel azt írta Twitteren, hogy Matt Hancock „sürgős felülvizsgálatot” kért az incidens kapcsán.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után