Kiderült, hogy az angol királyi család masszívan, majdnem 15 millió fonttal túlköltekezett! 1

Időnként mindannyiunkkal megtörtént már – megnézzük a bankszámlánkat, és rájövünk, hogy túlköltekeztünk a havi büdzséből… A megélhetési költségek válsága közepette pedig sokan közülünk most még vékonyabb jégen táncolnak, mint valaha.

Kiderült, hogy az angol királyi család masszívan, majdnem 15 millió fonttal túlköltekezett! 3

De úgy tűnik, nem csak mi, normális földi halandók kerülünk ilyen helyzetbe… még a királyi családot is „utolérte a válság”. Valójában mint kiderült a monarchia idén 14,6 millió fonttal költött többet, a rendelkezésére álló keretnél, és még nekik is a megtakarításaikhoz kellett nyúlniuk.

A királynő 2021-től 2022-ig tartó éves áttekintéséből kiderül, hogy a család 102,4 millió fontot költött, ami 17%-os növekedést jelent, vagyis közel ötödével többet költöttek az előző adóévhez képest. A Republic kampánycsoport bírálta a számokat, és azt kérte, hogy a királyi család éves költségvetését 10 millió font alá csökkentsék.

Graham Smith a szervezet vezérigazgatója a következőket mondta: „Mint mindig, míg mi átlagemberek a megélhetési költségek válságával és a folyamatos megszorításokkal nézünk szembe, a királyi család több száz millió fontot herdál el az adófizetők pénzéből. Megfelelő büdzsét kell megállapítanunk a királyi család számára, akárcsak bármely más köztestület esetében.”

Az adófizetők által finanszírozott hivatalos királyi utazások 4,5 millió fontot, a takarítás és vendéglátás 1,3 millió fontot, a közüzemi szolgáltatások 3,2 millió fontot és a bérköltség 23,7 millió fontot tettek ki a szóban forgó évben. Az ingatlanok karbantartása 14,4 millió fonttal 63,9 millió fontra nőtt, ahogy a Buckingham-palota felújításának egy évtizede tartó, több millió fontos projektje folytatódott.

Kiderült, hogy az angol királyi család masszívan, majdnem 15 millió fonttal túlköltekezett! 4

A palotának további 9,9 millió fontot sikerült összegyűjtenie a látogatóktól beszedett belépőjegyekből és egyéb programokon keresztül. De még így is 14,6 millió font hiány volt a királyi kasszában, és a könyvelők „kénytelenek voltak a palota megtakarításaihoz hozzányúlni”.

Sir Michael Stevens, Őfelsége egyik pénzügyi vezetője azt nyilatkozta, hogy ez egy „kihívásokkal teli” időszak volt a monarchia számára…

A jelentést átadva a következőket mondta: „Jelentősen megnőtt a munkaköltség a kemény határidők miatt, hogy a Buckingham-palota a platina jubileumi ünnepségek középpontjában lehessen.”

A királynő trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából rendezett négynapos ünnepség június elején állítólag 28 millió fontba került… az adófizetőknek.

Egy a királyi családhoz közel álló forrás szerint Károly herceg nagyon odafigyel a megélhetési költségek válságára, és különösen arra, hogy ez milyen hatással van a Cornwalli Hercegség területén élőkre és dolgozókra és az ő jólétükre. Azt mondják, hogy a trónörökös időt tölt a gazdákkal, egy asztalhoz ül velük, és megvitatják ezeket az aktuális kihívásokat.

Állítólag tőlük szeretné hallani ugyanis, hogy mik a megélt tapasztalataik, hogy pontosabban megértse, mit tehet azért a királyi család és a kormány, hogy segítsen rajtuk…     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után