Angolok vetélytársai a 2022-es világbajnokságon  1

A 2022-es labdarúgó világbajnokságot idén Katarban rendezik meg november 21. és december 18. között. Fontos tudnivalókról és a világbajnokság menetrendjéről bővebben a https://www.bonuszkod.net/2022-es-labdarugo-vilagbajnoksag/ oldalán lehet olvasni.

Angolok vetélytársai a 2022-es világbajnokságon  3

Katarnak még egyébként nem sikerült magát sikeresen kvalifikálni világbajnokságra ezelőtt, de idén a házigazda szereppel automatikusan elsőként mondhatta el magáról, hogy ott lesz. Anglia ugyan döntetlen meccset játszott Magyarországgal a selejtezőben, San Marino elleni utolsó selejtező mérkőzésben 10-0 győzelmet aratott és ezzel sikeresen kvalifikálta magát. Harry Kane, aki az előbb említett meccsen 4 gólt is rúgott, egyike a kiemelkedő futballistáknak az idei szezonban Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett bizony Kane is megállja a helyét. 

Anglia szereplése Katarban még izgalmasabb lett minekutána fény derült arra, hogy milyen csoportban fognak játszani. Egy több szempontból is rendkívül érdekes és erős B.csoport állt össze. Elsőként említsük meg az Egyesült Államokat, kikkel november 25.-én fog megtörténni az összecsapás.

Az Egyesült Államokról egyébként azt kell tudni, hogy utolsó selejtező mérkőzésüket Costa Rica-val szemben vívták meg és ezt bizony el is vesztette az Egyesült Államok 2-0-ra. Mindazonáltal az amerikaiaknak 6-tal jobb gólkülönbségük volt. Összesen 7 győzelemmel, 4 döntetlennel és 3 vereséggel zártak és Costa Rica hiába győzte le őket ez alkalommal, mivel ezt megelőző győzelmeikből 5 egygólos volt. Így hát Mexikó és az Egyesült Államok egyszerre ekkor bejutottak a világbajnokságra Katarba. 

Az amerikai csapatnál Anglia történelmét illetően már csak egy másik ország tudja fokozni az emberek kíváncsiságát a B. csoportban, ez pedig nem más mint Wales. Két brit csapat ugyanis ezt megelőzően még sosem játszott egymás ellen világbajnokságon. Ez persze adódik az országok múltjából is, de kétségtelen, hogy főleg Wales-i oldalról fűtheti a vágy mind a futballistákat mind a szurkolókat hogy most világi szintén lesz lehetőségük az angolokat legyőzni, bár az is igaz hogy az angol válogatott jelenleg az 5. a világranglistán, míg Wales a 18.-ik helyen áll.

Egyébként Wales egy hajszál híján jutott be, mint utolsó Európai nemzet kvalifikálta magát Katarba. Mivel az ukránok ugyan legyőzték a skótokat, a wales-i csapattal szemben nem sikerült győzedelmeskedniük ami kétszer annyira keserű érzés lehetett számukra, mivel a meccset egy ukrán öngól miatt veszítették el 0-1-re. A Wales-i csapat így 64 év után jutott ki a világbajnokságra. Ez az öngól Gareth Bale szabadrúgása után következett be, Gareth egyébként az egyik legmagasabb szigetországi kitüntetést kapta meg idén, a Brit Birodalom Rendjének tagja lett. Rajta kívül még a Wales-i kapussal Hennessey-vel érdemes számolni Angliának Katarban. 

Egyik legerősebb ázsiai válogatott ellen is kiállnak az angolok

Nem utolsó sorban Angliának Iránnal is szembe kell néznie. És bizony Angliának alaposan fel kell készülnie erre a meccsre is, mivel az Irán az egyik legerősebb ázsiai válogatottnak számít, összesen ötször vettek részt labdarúgó világbajnokságon, legutoljára 2018-ban.

Az Irán labdarúgó-válogatott avagy más néven a Team Melli, 1-0-ra legyőzte Irakot az ázsiai selejtező sorozatban és ezzel be is biztosította helyét Katarba. Ennek a válogatottnak komoly fegyvere Mehdi Taremi, aki a vb-re jutáshoz szükséges gólt is megszerezte. Ennek a gólnak köszönhetően pedig Irán mindenképpen csoportuk elején végzett. Az angol-irán meccsre november 21.-én kerül sor, velük lesz Anglia első mérkőzése az idei világbajnokságon. 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után