Kiderült az igazság: mi magyarok is többet érünk Nagy-Britanniának, mint a saját brit állampolgáraik 1

Lehullott a lepel a Brexit népszavazás környékén elhangzott több állításról is. Egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az EU-s dolgozók többet termelnek az államkasszának fejenként, mint a helyi brit nemzetiségű lakosok.

Kiderült az igazság: mi magyarok is többet érünk Nagy-Britanniának, mint a saját brit állampolgáraik 3

Kiderült ugyanis az elemzésből, hogy az EU-ból érkező bevándorlók éves szinten £2300-tal többet fizetnek be adók formájában a brit államnak, mint egy átlagos Nagy-Britannia területén élő és dolgozó felnőtt. Az itt született népesség ezzel szemben £70-tal maradt el, míg a nem európai származású bevándorlók évi £800-tal maradtak el az országos átlagtól.

Ráadásul az elemzést a kormány készíttette. Emellett azt is kiszámolták, hogy egész életük során ez összesen £78000-tal többet fizetnek be, mint amennyit kivesznek a közszolgáltatások használata, illetve segélyek, támogatások igénybevétele által.

Mindezeken kívül az is kiderült, hogy az állításokkal ellentétben mindössze minimális hatásuk van a brit dolgozók fizetésére és a szigetországban levő EU polgárok számának nincs negatív hatása a brit gyerekek iskolákban való elhelyezésére. Sőt az EU bevándorlók számának növekedése nincs kapcsolatban a bűncselekmények számának növekedésével sem, és a brit egészségügybe is sokkal többet „teszünk bele”, mint amennyit használjuk azt.

Kiderült az igazság: mi magyarok is többet érünk Nagy-Britanniának, mint a saját brit állampolgáraik 4

A tanulmány arra is rávilágított, hogy a bevándorlás ugyan hozzájárult az ingatlanárak növekedéséhez, azonban nem az volt a legfőbb oka, hanem az, hogy az elmúlt évtized során nem sikerült elegendő új otthont építeni.

„Ami az államháztartást illeti, az Európai Uniós bevándorlók lényegesen többel gyarapítják azt, mint amennyibe kerülnek az országnak, amivel gyakorlatilag a többi adófizető terheit könnyítik.” – ismerte be Ian Mulheirn, az elemzést készítő csoport vezetője.

Míg a tanulmány ezekre a végkövetkeztetésekre jutott, addig a kormány tanácsadói arra próbálják ösztönözni a konzervatív párt vezetőségét, hogy a kilépés után csak a magasabb képzettséggel rendelkező munkavállalók számára könnyítsék meg az országba való bejutást, míg a képzetlenebb munkaerő számára állítsanak fel valamiféle korlátot, ami szabályozza, hogy mennyien jöhetnek be az országba.

Olyan javaslat is felmerült a Migrációs Tanácsadó Bizottság részéről, hogy a Brexit után az EU bevándorlókra ugyanazok a feltételek vonatkozzanak majd, mint a világ többi részéről érkezőkre. De mivel az EU-val még folynak a tárgyalások, ez nincs eldöntve.

Továbbá, a brit államnak azért is jók az EU-ból érkező állampolgárok, mert rengetegen el is költöznek, még mielőtt a nyugdíjkorhatárt elérnék, és a nyugdíjuk költségei teljes mértékben elkezdenék terhelni az államkasszát. Az elemzés szerint, ha a bevándorlás lecsökken a kilépést követően, az azt fogja jelenteni egyben, hogy a többi itt maradó állampolgáron viszont nőni fognak az egy főre eső adóterhek.

Így most már még inkább érthető, hogy miért éri Theresa May-t olyan sok kritika, hogy nem tudja végre bebiztosítani az EU-s munkaerő sorsát a kilépés utáni időszakra. Azonban legalább kiderült végre, hogy milyen sokat is érünk valójában a briteknek, és nem árt, ha erről mindenki tudomást is szerez.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra     Forrás

Megosztás