Háborús övezethez hasonló állapotok Dél-Angliában: egy tucat autót gyújtottak fel ismeretlenek az éjjel 1

A helyi lakosok „háborús övezethez” hasonlították a környéket, amikor a rendőrség kivonult a helyszínre hétfőn kora reggel Dorsetben, miután számos bejelentés érkezett arról, hogy egy csoport kocsikat gyújt fel.

Háborús övezethez hasonló állapotok Dél-Angliában: egy tucat autót gyújtottak fel ismeretlenek az éjjel 3

A mentőket hétfőn hajnali 1 és 3 óra között több tűzeset helyszínére is kihívták Broadstone, Wimborne és Merley térségében. A dorseti rendőrség nyomozást indított a gyújtogatásért felelős személyek azonosítása érdekében, akik összesen 12 járművet és egy ingatlant is megrongáltak.

Grant Stewart, egy 33 éves ferndowni építő „háborús zónához hasonlónak” írta le a látképet, ahol az emberek pánikolva rohangálnak, és az autók „lángolnak”.

Háborús övezethez hasonló állapotok Dél-Angliában: egy tucat autót gyújtottak fel ismeretlenek az éjjel 4

„Egy nagy csattanásra ébredtem fel, és azt hittem, hogy autóbaleset történt, kinéztem az ablakon, és narancssárga lángokat láttam, és emberek rohangáltak” – mondta Stewart a PA hírügynökségnek. „Egy ember futva jött oda a helyszínre, hogy felébressze az egyik autó tulajdonosát, hogy az autója kigyulladt.”

„Kimentem, és azt tapasztaltam, hogy olyan a környék, mint egy háborús zóna, és vagy három autó is lángokban állt csak ott a környéken.”

Háborús övezethez hasonló állapotok Dél-Angliában: egy tucat autót gyújtottak fel ismeretlenek az éjjel 5

Simon Austin nyomozó, a County CID-től a következőket mondta: „Ezek az incidensek nagyszámú személyt és családot érintettek Wimborne tágabb körzetében, és tisztában vagyunk vele, hogy ez sokakat rendkívüli mértékben aggaszt. Szeretném megnyugtatni helyi közösségeket, hogy a rendőrök most minden bejelentett eseményt alaposan kivizsgálnak, és mindent megtesznek a felelősök azonosítása érdekében.”

Háborús övezethez hasonló állapotok Dél-Angliában: egy tucat autót gyújtottak fel ismeretlenek az éjjel 6

A rendőrség emberei hozzátették, hogy arra kérik az incidens szemtanúit vagy azokat, akik bármilyen gyanús tevékenységet észleltek, jelentkezzenek. Arra is megkértek mindenkit, aki az érintett területeken otthoni térfigyelő kamerával rendelkezik, hogy ellenőrizze a felvételeit.

A dorseti és a wiltshire-i tűzoltóság szóvivője azt mondta: „Több járműtűzhöz hívtak ki bennünket Wimborne körzetében éjfél és hajnali 2:30 között. Támogatjuk rendőr kollégáinkat a nyomozásban.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után