Két tornádó is volt ma Nagy-Britannia két különböző városában, igen komoly károkat okozva 1

Egy kisebb tornádó sújtott egy brit várost, melynek során többek közt egy lakókocsit is az oldalára fordított, miközben a meteorológiai intézet erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az ország egy jelentős részére.

Két tornádó is volt ma Nagy-Britannia két különböző városában, igen komoly károkat okozva 3

A forgószél megrongálta a kerítéseket, és törmeléket hagyott szétszórva az utcákon Newcastle-under-Lyme-ben, Staffordshire területén, hétfőn reggel 7:45 előtt nem sokkal. Steven Hemming helyi lakos elmondta, hogy apja lakókocsija „azonnal felborult”, és az erős szél tönkretette a szomszédok ablakait is.

Egy második feltételezett tornádó is végigsöpört, méghozzá Nottingham városának West Bridgford nevű részén reggel 7:30-kor. Az garázsokat és a melléképületeket tett teljesen tönkre a környező utakat, utcákat pedig faágakkal és tetőcserepekkel szórta tele.

Két tornádó is volt ma Nagy-Britannia két különböző városában, igen komoly károkat okozva 4

A Met Office szerint nem lehetett teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy a Staffordshire-i erős szél tornádó volt-e, de hozzátették, hogy a ma reggelre előrejelzett erős szelek esetében jó esély volt rá, hogy forgószelek alakuljanak ki.

Stephen Dixon, a Met Office szóvivője elmondta: “Tornádók előfordulnak az Egyesült Királyságban, és általában rövid életűek, de évente átlagosan 30-at jelentenek. Ma érkezett néhány jelentés néhány különösen erős szélről. Azokon a frontokon, amelyek dél felé haladtak ma reggel, a rövid életű tornádók kialakulásának lehetősége abszolút reális.”

Két tornádó is volt ma Nagy-Britannia két különböző városában, igen komoly károkat okozva 5

A Met Office weboldala a tornádót „gyorsan forgó levegőoszlopként határozza meg, amely egyaránt eléri a viharfelhő alját és a Föld felszínét”. A Met Office arra figyelmeztetett, hogy a szeles időjárás valószínűleg késéseket okozhat a közúti, vasúti, légi és kompközlekedésben is, valamint néhol rövid távú áramkimaradások is előfordulhatnak.

Két tornádó is volt ma Nagy-Britannia két különböző városában, igen komoly károkat okozva 6

A meteorológiai intézet hétfőn reggel 6 óra 25 perckor sárga figyelmeztetést adott ki a rendkívül erős szél miatt, amely egész Észak-Írországra, Walesre és Angliára kiterjed, egészen Cumbriáig, ugyanazon a napon este 22 óráig. A szárazföld belsejében akár 45 mérföld/órás széllökések is várhatók, a kitett part menti területeken pedig akár 55 mérföld/órás szél is fújhat heves esővel párosulva akár hosszabb időn át.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után