Tornádóriasztás lépett érvénybe Nagy-Britannia egy jelentős részén Londont is beleértve 1

Tornádóriasztást adtak ki az Egyesült Királyság egy nagy területére vonatkozóan, mivel az országot a Gerrit vihar után ismét extrém időjárási körülmények fenyegetik.

Tornádóriasztás lépett érvénybe Nagy-Britannia egy jelentős részén Londont is beleértve 3

A Tornado and Storm Research Organisation szerint a szél sebessége elérheti a 110 km/órás sebességet, és fennáll a tornádók kialakulásának veszélye Walesben, Midlands területén, Kelet-Angliában, Dél-Angliában és a Csatorna-szigeteken egyaránt. A zord időjárási körülményekre vonatkozó figyelmeztetés vasárnap reggel 6 óráig lesz érvényben.

Az újabb szélsőséges időjárási hullámnak, amennyiben névvel látják el, úgy Henk vihar lesz a neve ha a Met Office hivatalosan is rögzíti a jelenséget –, és a Storm Gerritt után alig pár nappal következhet, amely során a hét elején egy súlyos károkat okozó tornádó már volt Manchester közelében.

Mindeközben Skócia nagy területeit sárga időjárási figyelmeztetés sújtja a várható heves esőzések és havazások miatt, amely éjfélig van érvényben. Wales nagy részére szintén eső miatt figyelmeztetést adtak ki, míg Dél-Angliában az erős szél miatt holnap hajnali 3-ig van érvényben egy figyelmeztetés.

Tornádóriasztás lépett érvénybe Nagy-Britannia egy jelentős részén Londont is beleértve 4

Figyelmeztetésében a Tornádó- és Viharkutató Szervezet (Tornado and Storm Research Organisation) kijelentette: „A tornádó kockázata, bár alacsony, kettős eloszlású lehet – az egyik kissé magasabb kockázatú terület az Ír Köztársaság jelentős része szombat reggel, a második pedig Cent Southern England, South East England, South East Midlands és East Anglia egyes részei szombat este. Ez utóbbi terület szombaton alaposabb megfigyelés alá kerül.”

Tornádóriasztás lépett érvénybe Nagy-Britannia egy jelentős részén Londont is beleértve 5
ezeken a területeken van esély tornádó kialakulására

A szervezet elemzése és előrejelzése villámlásokra, jégesőre és 100-110 km/h közötti széllökésekre is figyelmeztet. A csoport egy 40 éves múlttal rendelkező magánkutató szervezet, amely a szélsőséges időjárási körülmények előrejelzésére szakosodott.

A mai időjárási viszonyok már eddig is fennakadásokat okoztak. Az Eurostar szombaton a St Pancras International és az Ebbsfleet közötti összes járatát leállította az alagutakban kialakult áradások miatt, ami komoly gondokat okozott a párizsi utazást tervező családoknak. Eközben szerte Dél-Angliában az erős szél pedig veszélyes vezetési körülményeket okoz a közutakon.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után