Két repülőgép összeütközött a Heathrow repülőterén 1

Két repülőgép ütközött egymásnak a Heathrow repülőtér területén. Úgy tudni, az Icelandair és a Korean Air repülőgépei nem károsodtak súlyosan, miután csak egy kisebb „összekoccanásról” volt szó az elmondások alapján.

Két repülőgép összeütközött a Heathrow repülőterén 3

A helyszínre több mentőautót is kiküldtek, de a Londoni Mentőszolgálat (LAS) jelentése szerint szerencsére senkinek sem volt szüksége orvosi ellátásra. A Guardian újságírója, Dan Sabbagh, aki a Korean Air gépének egyik utasa volt, azt mondta, hogy úgy tűnt, hogy az egyik gép „horzsolta” a másik repülőgépet.

„A Korean Air járatán vagyok, amely kicsit meghúzta az Icelandair egyik gépét Heathrow-n – a másik oldalon egy utas látta az esetet, és azt mondta, hogy a gépünk szárnya kicsit megrongálta a másik repülő farokrészét.”

„Én magam rajta ültem ezen a gépen, de nem mondhatnám, hogy belülről éreztünk volna bármi veszélyeset. Nincs semmi komoly veszély, senki sem sérült meg.” – írta twitteren.

A repülőtér egyik szóvivője ezt nyilatkozta a történteket követően: „A mentőszolgálat egységei egy olyan incidensben vettek részt, amely során két repülőgép is érintett a Heathrow repülőtéren. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés, de a mentőszolgálatok gondoskodnak arról, hogy minden utas és a személyzet biztonságban lejusson a gépekről.”

Két repülőgép összeütközött a Heathrow repülőterén 4
Az egyik érintett gép egy Korean Air Boeing 777-es volt

A mentőszolgálat mellett a londoni tűzoltóság egységei is jelen voltak az incidens helyszínén de csupán elővigyázatossági okokból.

Az LAS szóvivője a következőket mondta: „Ma este 20:06-kor felhívtak minket egy a Heathrow repülőtéren történt incidens miatt. Számos egységet küldtünk a helyszínre, de szerencsére senkinek sem volt szüksége orvosi ellátásra, és senkit sem kellett kórházba szállítani.”

Az esetet már vizsgálják. Bár úgy tudni, hogy nincs jelentős hatással az indulásokra vagy érkezésekre a reptéren, az utasoknak azért azt tanácsolják, hogy tájékozódjanak légitársaságuknál járataik indulását illetően.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után