Két rendőrt szúrt arcon nyakon és mellkason egy férfi London szívében a Leicester Square-nél 1

Egy rendőr az „életét megváltoztató” sérüléseket szenvedett, miután ma reggel megkéselték London központjában. Egy másik rendőrt szintén háromszor nyakon és egyszer a mellkasán szúrtak meg, de remélhetőleg teljesen fel fog épülni.

Két rendőrt szúrt arcon nyakon és mellkason egy férfi London szívében a Leicester Square-nél 3

A legfrissebb hírek szerint mindketten kórházban vannak a reggel 6 óra körüli Leicester Square-i támadást követően. Sir Mark Rowley, a fővárosi rendőrkapitány azt nyilatkozta, hogy egy fiatal rendőrnő súlyosan megsérült a karján, ami az egész további életére kihatással lehet.

Az értesülések szerint a brutális támadás előtt az egyik járókelő figyelmeztette a rendőrséget egy az utcán késsel mászkáló férfi miatt. Az incidenst követően egy férfit letartóztattak. Stuart Cundy a rendőrségtől azt mondta: „Szörnyű esemény. Nem hisszük viszont, hogy ez bármiféle terrorcselekmény lenne, és azt sem gondoljuk, hogy az ezen a héten történt eseményekhez kapcsolódik.”

Két rendőrt szúrt arcon nyakon és mellkason egy férfi London szívében a Leicester Square-nél 4

A londoni West End környékének nagy részét elkerítették, a bűnügyi helyszínelők többek közt a Shake Shack hamburgerező előtt dolgoztak, amely az M&M’s World üzlettel szemben található.

Két rendőrt szúrt arcon nyakon és mellkason egy férfi London szívében a Leicester Square-nél 5

A Fővárosi Rendőrkapitányság egy korábbi közleménye szerint: „Szeptember 16-án, pénteken reggel 6 óra körül a rendőrök a Leicester Square környékén összetűzésbe keveredtek egy férfivel, akinél kés volt. Két rendőr súlyosan megsebesített, őket jelenleg kórházban ápolják. Egyelőre várjuk a további fejleményeket az állapotuk kapcsán. A férfi ellen sokkolót kellett alkalmazni, akit ezt követően súlyos testi sértés gyanúja miatt letartóztattunk. Ezt követően őt is kórházba szállították és egyelőre bent is tartják.”

A rendőrség nem keres másik személyt az esettel kapcsolatban, és nem feltételezik, hogy terrorcselekménnyel kapcsolatos volna.

Két rendőrt szúrt arcon nyakon és mellkason egy férfi London szívében a Leicester Square-nél 6

Adam Hug, a Westminster City Council vezetője így nyilatkozott: „Mély aggodalommal tölt el, hogy két rendőr megsérült a West Enden, akik közül az egyik ráadásul súlyosan. Ez a megdöbbentő incidens ismét megmutatja, hogy a rendőrök mennyire nagy kockázatnak vannak kitéve a feladataik ellátása során.”

A feltételezések szerint jelenleg több mint 10 000 rendőr teljesít szolgálatot a fővárosban, miközben hatalmas tömegek látogatják meg, hogy megnézzék a királynő koporsóját és búcsút vegyenek tőle. A világ vezetői ezen a hétvégén a világ minden tájáról érkeznek majd a hétfői temetésre, köztük Joe Biden amerikai elnök, Naruhito japán császár és Maszako császárné.

Két rendőrt szúrt arcon nyakon és mellkason egy férfi London szívében a Leicester Square-nél 7

A Piccadilly Circusnál rendőrségi furgonok állták el az autósok útját, hogy ne használhassák a Shaftesbury Avenue-t. A közeli Thistle Trafalgar Square szálloda vendégeinek a Whitcomb Streeten azt mondták a rendőröknek, hogy ma nem tudnak visszatérni a szobájukba, ha túl merészkednek a kordonon.

„Beszéltem az új rendőr-főkapitánnyal erről a szörnyű esetről, és továbbra is szoros kapcsolatban vagyok vele, és minden fejleményről tájékoztat. A rendőrök elleni támadásokat nem tűrjük, az elkövetőket elfogjuk és felelősségre vonjuk. Arra kérek mindenkit, aki információval rendelkezik a történtek kapcsán, hogy jelentkezzen, és biztosítsa, hogy ennek az undorító támadásnak az elkövetője érezze a törvény teljes erejét.” – nyilatkozta a támadást követően London polgármestere.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után