A magyar tulajdonú légitársaság a közelmúltban két dologban is fontos változtatásokat eszközölt, egyrészt a visszaváltott jegyek, másrészt a csomagok árait illetően. 

stream_img (1)

Visszaváltott jegyek

A Wizz Air nemrégiben bejelentette, hogy a már megvásárolt jegyek esetében az útvonal vagy időpont változtatása esetén a fizetendő költségek számítási módja megváltozik.

Idáig az utazásig hátralevő idő (több, mint 30 nap, 30 – 7 nap, vagy kevesebb, mint 7 nap) és a jegyek ára közti különbözet számított. Az új szabályok szerint a jegyek árkülönbözete mellett az eredeti jegyárra számított 50%-os illetéket kell kifizetni a jegyek útvonalának vagy időpontjának módosítása esetén. A légitársaság azt is jelezte, hogy ezek a változások nem érintik a Wizz Flex és Plus Fare csomagok ajánlatait, mivel azok magukban foglalják az esetleges jegyváltás kapcsán felmerülő extraköltségeket.

Feladott csomagok

Augusztustól a feladott poggyászok árai is változnak. Azért az árért, amiért idáig 32 kg súlyú csomagot is feladhattunk, mostantól mindössze 23 kg holmit pakolhatunk a bőröndbe. Tehát az a 10-30 GBP, amit idáig fizettünk, mostantól csak ennyire lesz elég, ha pedig a 32 kg-os súlyhatárt részesítjük előnyben, akkor nagyjából másfélszer annyit kell fizetnünk, ennek az ára ugyanis az utazástól függően, olyan 17-40 GBP közt mozog.

A csomagok szabályzatának állandó módosításai lassan már a legnyugodtabb emberek idegrendszerét is próbára teszik, nem beszélve arról, hogy bizalmatlanságot kelt az utasokban a légitársaság irányába. Persze manapság sajnos nagyon sok vállalat próbálja az utolsó pillanatig elrejteni a szemünk elől a felmerülő extraköltségeket, hogy hátha az utolsó pillanatban már inkább kényszerből benyeljük.

Eddig le volt írva, hogy milyen hosszú út felett drágul a csomag és meddig tart a drágább főidény. Ehelyett most van egy kalkulátor, amiből az útvonalat és a dátumot kiválasztva kell kikeresni az árakat, ami sokszor követhetetlenebb és nehezebben összemérhető.

A Wizz Air ezzel a csomagokon és más kiegészítő szolgáltatásokon rengeteget kaszál. A fapados légitársaság 4.9 millió utast szállított az április-júniusi negyedév alatt, ami 20%-os növekedést jelentett az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A cég bevételei ezzel párhuzamosan 13%-ot emelkedtek, viszont a jegyeladások növekedése csak 6.7% volt, ebből jól látszik, hogy nem a jegyeken nyertek ekkorát. A kiegészítő szolgáltatások bevételei ezzel szemben majdnem 24%-kal emelkedtek.

Ezzel meg is fejtettük a történetet, a tanulságot pedig mindenki vonja le, és ne felejtsünk el ezentúl odafigyelni az új változtatásokra, nehogy további extra költségeket varrjanak a nyakunkba, mert nem figyeltünk, vagy nem tudtunk a változtatásokról.

Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoportjához, ami már 10,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.portfolio.hu/vallalatok/a_csomagjainkon_keres_sokat_a_wizz_air.217551.html