Letartóztattak egy késes támadót, miután az nekiugrott két rendőrnek a Buckingham Palace-nél, a megrettent turisták szeme láttára.

A szemtanúk szerint több felfegyverkezett rendőr is a helyszínre rohant, amikor megjelent egy késes férfi a Mallnál este 9 körül. A támadó, aki a húszas évei elején járhatott, a Mall mellett állt meg kocsijával, ekkor szúrták ki a rendőrök a hatalmas kést a kocsijában. Aztán amikor le akarták tartóztatni, a férfi rájuk támadt vele – szerencsére mindketten csak a karjukon szereztek kisebb sérüléseket. Még a helyszínen ellátták őket, és más sérülés nem is történt.

A közelben állók először azt írták a közösségi oldalakon, hogy egy kard volt a támadónál, de később a Met kijelentette, hogy „csak” egy nagy kés volt az. Annak is hamar híre kelt az interneten, hogy a Buckingham Palace-t lezárták, és hogy a Mall mellett rendőrségi kordonokkal kerítették el a helyszínt. A férfit testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak vádjával tartóztatták le.

Az egyik szemtanú, Nicole éppen hazafelé tartott, amikor látta, hogy felfegyverkezett rendőrök ellepik a helyszínt, és lezárják a rendőrségi szalagokkal. „A Mall és a St. James Park mellett sétáltam, amikor rengeteg rendőrt láttam a palota felé rohanni, és végül nem is tudtam arra tovább menni a kordon miatt. Azt mondták nekünk, hogy baleset történt. Pár perccel később jött pár rendőr, hogy elküldjön minket onnan, és biztosítsa a helyszínt. Egyre nagyobb területet zártak le.”

„Egy húszas évei elején járó férfit tartóztattunk le tegnap este, mikor tisztjeink észrevették a kocsijában a hatalmas kést” – mondta Guy Collings nyomozó. „A két kolléga gyors és bátor közbelépésének köszönhetően a támadót nagyon gyorsan ártalmatlanították. Nem is tudott kapcsolatba kerülni egy arra járó emberrel sem szerencsére. Jelenleg előzetesben van, és a kihallgatása folyik. A nyomozás ilyen korai szakaszában kár lenne bármilyen spekulációval előállni.”

A Királynő nem tartózkodott a Palotában a támadás idején.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com