Késelés történt a British Museum előtt, London szívében 1

Ma reggel megkéseltek egy férfit a híres londoni British Museum előtt. Az áldozatot a kiérkező mentősök a sokkoló támadást követően valamikor délelőtt 10 óra körül szállították kórházba. A rendőrség tájékoztatása szerint a késelés után egy férfit őrizetbe vettek súlyos testi sértés elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Késelés történt a British Museum előtt, London szívében 3

Az esetet követően a turistákat evakuálták a világhírű, London központjában található látványosság környékéről. Úgy tudni, hogy az embereket alig néhány perccel azután, hogy beléptek a Great Russell Street-i múzeum területére, már ki is tessékelték, hogy a rendőrök és a mentősök nyugodt körülmények közt végezhessék a munkájukat.

A mentők és a rendőrök meg jóval a támadás után is a helyszínen voltak. Több szemtanú arról számolt be, hogy a támadás akkor történt, amikor ők éppen arra vártak, hogy beléphessenek az épületbe. A képeken több rendőrautó is látható a helyszínen, és egy kisebb tömeg akik a tett színhelyétől nem messze gyűltek össze.

Késelés történt a British Museum előtt, London szívében 4

A rendőrök egy sátrat is felállítottak a Great Russell Street járdáján, mindössze pár méterre a múzeum bejáratától.

Keira Reene, a The Financial Times riportere azt mondta: „Én épp vártam a sorban, hogy bemehessek… A rendőrség egyszer csak megérkezett és azt mondták, hogy ez egy bűnügyi helyszín.”

Késelés történt a British Museum előtt, London szívében 5

Az incidens kapcsán úgy tudni nem keresnek másik személyt, és a Met Police azt is közölte, hogy „nem kezelik terrorcselekményként az esetet”. A rendőrség szóvivője ezt mondta: „Egy férfit a karján elszenvedett szúrt seb miatt a helyszínen elláttak, majd a londoni mentőszolgálat kórházba szállította. Állapotának kiértékelése még folyamatban van. Ez egy elszigetelt eset volt, és nincs további veszély a lakosság többi tagjára nézve.”

A British Museum az eset után több órára bezárt, de azóta újra megnyílt. A közleményük szerint a múzeum zárva volt egész délelőtt, miután a közelében megtámadtak egy férfit.

Késelés történt a British Museum előtt, London szívében 6

„A múzeum biztonsági csapata a helyszínen segédkezett a mentők kiérkezéséig. A látogatókat elővigyázatossági okból evakuálták a múzeumból, az áldozatnak teljes és gyors felépülést kívánunk. A múzeum mostantól újra megnyitja kapuit.”

Egy 27 éves amerikai nő azt mondta, hogy éppen be akart állni a sorba, amikor a rendőrök felszólították, hogy távozzon a helyszínről, mert valakit megkéseltek. A New York-i származású turista éppen a Great Russell Street-i múzeummal szemben lévő Starbucksból jött kifelé, amikor a rendőr távozásra szólította fel.

Késelés történt a British Museum előtt, London szívében 7

„Az utca túloldalán álltam a Starbucksnál, és elindultam, hogy beálljak a sorba. Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje benézni, aztán ahogy elindultunk egy rendőr azonnal közölte velünk, hogy el kell mennünk onnan, mert egy bűncselekmény történt. Hallottam, hogy valakit megkéseltek, és egy mentőautó, ami ott parkolt a közelben, gyorsan odahajtott a helyszínhez, a nyomában több rendőrautóval. Az egyik rendőr nekem akkor még azt mondta, hogy a múzeum egész nap zárva marad.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után