Keményebb utazási korlátozások jönnek Nagy-Britanniában 1

Szigorúbb utazási korlátozások várnak a Nagy-Britanniában élőkre, mondta ma Matt Hancock, brit egészségügyi miniszter figyelmeztetve mindenkit, hogy “nem tehetjük kockára az eddig elért eredményeket”.

Keményebb utazási korlátozások jönnek Nagy-Britanniában 3

Mr. Hancock a kabinet döntő bizottságának a kedden esedékes ülése előtt szólalt most fel, amely várhatóan legalább néhány az országba érkezőnek – köztük a külföldről visszatérő nyaralóknak is – el fogja rendelni, hogy saját költségükön szállásolják el magukat hotelekben akár két teljes hétre is az érkezésüket követően.

Úgy tűnik, hogy a vita azon folyik, hogy mindenkire vonatkozzon-e ez a szabály vagy csak a magas kockázatú országokból érkező személyekre. Sok tory képviselő figyelmeztetett hogy ez egy újabb „pusztító csapás” a légiközlekedési és az utazási szektor számára.

“Az új variáns, ami miatt igazán aggódom, az a változat, amely itt van szabadon köztünk, de még nem vettük észre” – mondta Hancock a nyilatkozatában. Eközben szakértők vizsgálják, hogy a Dél-Afrikából és Brazíliából származó törzsek vakcinarezisztensek-e. Emellett azt is közölte, hogy senki ne remélje, hogy a lockdownnak a közeljövőben vége lehet, figyelmeztetve, hogy az ország „nagyon nagyon nagyon messze van” még attól, hogy a fertőzöttségi és a kórházi betegfelvételi adatok elég alacsonyak legyenek ahhoz.

Patrick Vallance, a tudományos főtanácsadó köztudottan támogatja a szigorúbb korlátozásokat, miután beismerte, hogy az elmúlt év legnagyobb baklövése az volt, amikor a járvány márciusi kitörésekor nem zárták le azonnal a határokat.

Arra a kérdésre, hogy le kellene-e zárni teljesen a határokat mindenki előtt, Mr. Hancock az felelte a Sky newsnak, hogy: ”Nem kockáztathatjuk az eddig elért eredményeket (utalva ezzel az oltási program alakulására). Emellett vannak ugye az új koronavírus variánsok. Különösen aggódunk Dél-Afrikában és Brazíliában terjedők miatt, mert lehetséges, hogy ezek ellenállóbbak az oltóanyaggal szemben. Épp ezért már pusztán elővigyázatossági okokból is azt kellene mondanunk, hogy ha egy mód van rá, ne hozzuk be ezeket az országba.”

Azzal kapcsolatban pedig, hogy az iskolák zárva maradnak-e húsvétig, azt mondta, hogy „ha tudnánk biztosat, akkor arról azonnal értesítenénk mindenkit.    Forrás

Megosztás