Káosz a londoni metrón: az ablakot kitörve menekültek az utasok a szerelvényből 1

A londoni metró utasainak be kellett törniük az ablakokat a szerelvényen, hogy ki tudjanak menekülni belőle, miután az egyszer csak váratlanul „elkezdett megtelni füsttel”.

Káosz a londoni metrón: az ablakot kitörve menekültek az utasok a szerelvényből 3

A káosz teljesen eluralkodott a Clapham Common metróállomáson az este folyamán, és a Twitteren közzétett felvételeken többek közt az is jól látható, ahogy az embereket evakuálják a déli londoni metróállomás területéről.

A szemtanúk közül többen is arról számoltak be, hogy egyszer csak „erős füst árasztotta el a kocsit és égett szag volt”, és a metró ajtajai pedig bezáródtak és nem nyíltak ki az utasok pedig bent rekedtek. Érthető módon a szerelvényben rekedteken pillanatok alatt eluralkodott a pánik.

A felvételen több tucat személy látható, amint a Northern Line metrószerelvényében tülekednek és többen sírnak, míg mások pedig próbálták betörni a kocsi ablakait. A peronon álló egyik férfi kétségbeesetten próbálta szétfeszíteni a szerelvény ajtaját, hogy kiszabadítsa a bent rekedt utasokat.

Káosz a londoni metrón: az ablakot kitörve menekültek az utasok a szerelvényből 4

„A metróban ragadtunk Clapham Commonnál, és a szerelvény megtelt füsttel, az ajtók nem nyíltak ki. Ha nincs ott az a pár munkás, akik segítettek nem jutottunk volna ki!” – írta az egyik a metrón csapdába esett utas.

„Sűrű füst és erős égett szag kezdett terjengni a Northern Line egyik metróján, meghúzták a vészjelzőt a szerelvény megállt de az ajtók nem nyíltak ki. Mindenki ordított meg dörömbölt, hogy valaki segítsen. Több kocsinak az ablakait kitörték és azon másztak ki az emberek. Nem tudom mi történt pontosan, de nem biztos, hogy megússzuk, ha valami komolyabb veszély lett volna.” – írta egy másik utas, aki szintén a metrón utazott.

Káosz a londoni metrón: az ablakot kitörve menekültek az utasok a szerelvényből 5

„Northern Line: Nem közlekednek a járatok Morden és Clapham Common között, amíg egy Mordennél történt tűzriadóra reagálunk. SÚLYOS KÉSÉSEK várhatók a vonal többi részén. A többi utas jegyei ez idő alatt jó lesz a londoni villamosokra, a Southeastern-re, a Thameslinkre és a buszokra, bármilyen ésszerű útvonalon” – állt a közleményben.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után