Járdára hajtott és gyalogost gázolt egy busz Londonban: 14 sérült 1

Egy nő a busz alá szorult az ütközés következtében, amikor egy londoni emeletes busz teljesen váratlanul, hirtelen a járdára hajtott. A buszsofőr a gyors irányváltást a szemtanúk elbeszélései szerint egy karambol elkerülése végett hajtotta végre. Több mint egy tucat ember sérült meg összesen a balesetben.

an110737513bus-crash-pictur

A legfrissebb értesülések szerint összesen, a busz alatt rekedt nőn kívül 13 másik személyt kellett ellátniuk a helyszínre érkező mentőknek. Mind a 13 másik ember a buszon lévő utas volt. A baleset a Ladbroke Grove-on történt, alig néhány órája, csütörtök dél körül.

A gázolás pont a Canal Way nevű keresztutca kereszteződése mellett történt. Az 52-es buszjárat végül egy betonkerítésnek csapódott, és ez állította meg. A nő, akit elütöttek, a jármű alá szorult.

ladbrokegrove1711d

Több képen is látszik, hogy rengeteg rendőr, mentő és tűzoltó érkezett a helyszínre és együtt próbáltak segíteni a bajba jutott nőn és a többi sérültön. Összesen 14 embert kellett ellátniuk a mentősöknek, többek közt a buszvezetőt is. A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy szerencsére nem történt tragédia, és a sérültek közül senki sincs életveszélyben.

A busz alá szorult hölgyet a tűzoltóknak sikerült közös erővel kiszabadítaniuk, és egy mentővel azonnal kórházba szállították.

A 25 esztendős személyi edző, Karim Roundi pont ebédszüneten volt, amikor a baleset a szeme láttára zajlott le. Elmondása szerint minden egy pillanat alatt történt.

„Egy gyalogos váratlanul lelépett egy kocsi elé a kereszteződésben a zebrára. Erre az épp érkező autó sofőrje beletaposott a fékbe, amit a mögötte haladó autó már nem tudott lereagálni és belecsapódott. A busznak már nem lett volna ideje lefékezni, ezért a sofőr elrántotta a kormányt, egyenesen a járdára. A vezető elvesztette az uralmat a jármű fölött és egy kerítésbe hajtott egy tömbház mellett.”

ladbrokegrovecrash4

„Először  észre sem vettem, hogy egy nőt elütött. A felső ablak kitört, szóval úgy gondolom fent is megsérülhettek páran. Lehetett látni ahogy egyesével szállnak le a járműről. Hatalmas nagy sikoltozás volt, amikor a baleset megtörtént. Bementem a Sainsbury’s-be és mire kijöttem, a rendőrök már lezárták az egész útszakaszt.”- mesélte a szemtanú.

A londoni mentőszolgálat egyik embere azt mondta, hogy őket 11:51-kor riasztották. „A busz alá került nőt sikerült kiszabadítani, és egy belvárosi kórházba vitték. Az állapotáról egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire súlyos.”  Forrás: standard  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után