A sok eső és mennydörgés közepette a május egy kicsit hidegebbnek tűnhetett sokak számára, mint amilyen valójában volt. A Met Office adatai szerint azonban a múlt hónap volt a legmelegebb május az 1800-as évek végén kezdődő feljegyzések óta, és úgy tűnik, júniusban még kellemesebb idő vár ránk.

Itt van, Nagy-Britannia mely részein fogunk rövidesen 30C-os hőmérsékleteket érezni 2

Az InMeteo meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő néhány hétben folyamatosan tovább melegszik az idő. De felmerül a kérdés, hogy mikor lesz végre még melegebb, igazán nyárias idő?

Június 15. környékére az előrejelzések szerint Nagy-Britannia egyes részein 30°C körülinek érezzük majd a hőmérsékletet – írta a Daily Mirror. Bár maga a tényleges hőmérséklet valószínűleg még nem fogja elérni a 30C-ot – az InMeteo tulajdonában lévő Ventusky előrejelző szolgáltatás szerint a tényleges hőmérséklet 20-25C között várható – azonban a páratartalom miatt mi jelentősen, akár 3-5 fokkal is érezhetjük melegebbnek az időt.

London környékén például a hónap közepére a hőmérséklet a 24-25°C-ot is elérheti, amit így inkább 27-28°C-nak, sőt adott esetben akár 30°C-nak is érezhetünk, és a fővárostól északabbra fekvő területeken is hasonló időjárási viszonyokra lehet majd számítani.

A szél hiánya és a „süllyedő levegő” azt jelenti, hogy Norfolkban és Cambridgeshire környékén is 27 °C, és északabbra illetve Herefordshire területén pedig 25 °C körülinek érződik majd a hőmérséklet.

Itt van, Nagy-Britannia mely részein fogunk rövidesen 30C-os hőmérsékleteket érezni 3

Az előrejelzők szerte a világon folyamatosan változtatják előrejelzéseiket, különösen, ha hosszú távú előrejelzésekről van szó. Bármi, ami június első felén túl van, lehet, hogy teljesen máshogy alakul, mint amit ennek olvasásakor jósolnak.

Jelenleg a meteorológiai intézet szerint június 9. és június 18. között északon és északkeleten lesz néhány zápor, míg az ország többi részén száraz és napos idő várható.

“A légnyomásnövekedés várhatóan néhány napig stabil időjárási körülményeket eredményez majd az egész országban, száraz idővel és napsütéses időszakokkal” – írja a Met Office.

Azt nem jelentik ki egyértelműen, hogy egy nagyobb hőhullám várható-e, de a meteorológusok szerint június 18-a felé a hőmérséklet várhatóan „valamivel a megszokott felett” lesz.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után