Itt van, hogy hol és mikor lesz márciusban havazás és -2C Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyság egyes részeit akár 5-10 cm-es hó is beboríthatja, amikor a jövő héten helyenként -2C-ig is süllyed majd a hőmérséklet a szigetországban.

Itt van, hogy hol és mikor lesz márciusban havazás és -2C Nagy-Britanniában 3

Az új időjárási előrejelzés szerint az országot újabb sarkvidéki hideg levegő éri el, ami nulla alá süllyeszti a hőmérsékletet. Korábban a meteorológusok arra figyelmeztettek, hogy egy 250 évente egyszer előforduló időjárási jelenség az, ami a téli körülményeket hozza magával.

A hirtelen sztratoszférikus felmelegedés vagy angolul Sudden Stratospheric Warming (SSW) egy speciális időjárási jelenség, amely drámai változásokhoz és szélsőséges hideg eseményekhez vezethet. A hirtelen sztratoszférikus felmelegedés (SSW) okolható a hírhedt „Beast from the East”-ért 2018 márciusában, amikor egy téli vihar sújtott le a Brit-szigetekre, és heves havazást, jeget és erős szelet hozott.

A WXCharts előrejelzési szerint körülbelül két hét múlva a viharos időjárás helyenként havazáshoz is vezethet. Skócia távoli északi része lesz az első, amely március 19-én kap majd némi havat, majd másnap délebbre is lehet már majd havazásra számítani.

Az előrejelzések szerint Inverness és Aberdeen kapja majd a legtöbb havat, Edinburghben, Newcastle-ben, Manchesterben, Cardiffban és Plymouthban is lehet hózáporokra számítani. A Met Office hosszú távú, március 13-tól 22-ig terjedő előrejelzése azt sugallja, hogy a körülmények a hét közepén „rendezetlenebbé” válnak, és éjszakai fagy is előfordulhat.

Itt van, hogy hol és mikor lesz márciusban havazás és -2C Nagy-Britanniában 4

Máshol eleinte többnyire száraz idő várható, kis napsütéssel. A jövő hét végére valószínűbb, hogy az időjárási körülmények egyre inkább változékonyak lesznek, időnként eső és zápor is lesz minden régióban, bár a legcsapadékosabb idő délen és nyugaton valószínű, északon és keleten továbbra is szárazabb és világosabb idővel célszerű kalkulálni.

„Délen időnként heves záporok lehetnek, itt zivatarok is előfordulhatnak. A hőmérséklet a normálhoz közeli vagy kissé magasabb lesz, ugyanakkor az északi és keleti területeken fennáll a hidegebb időszakok veszélye, éjszakai fagyokkal tarkítva.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után