Ismét teljes a káosz London útjain, miután ma ismét egész napos metrósztrájk vette kezdetét 1

A londoni lakosság ma újabb egész napos közlekedési káosznak néz elébe, mivel ma a héten már másodjára egy 24 órás metrósztrájk vette kezdetét. Az RMT szakszervezet tagjai szerda este úgy döntöttek ugyanis, hogy folytatják a sztrájkot az egész hálózatra kiterjedően a munkahelyekről, a nyugdíjakról és a munkafeltételekről kialakult és egyelőre nem megoldott vita miatt.

Ismét teljes a káosz London útjain, miután ma ismét egész napos metrósztrájk vette kezdetét 3

Reggel 6 óra után az összes metróvonalat leállították, a TfL pedig arra kérte az embereket, hogy lehetőség szerint otthonról dolgozzanak, de sajnos nem mindenkinek van erre lehetősége.

A londoni metróhálózat összes vonala közül ma reggel 7 órától csak a Central lineon van részleges szolgáltatás, Loughton és Liverpool Street között, Newbury Park és Liverpool Street között Hainaulton keresztül, valamint White City és Ealing Broadway/West Ruislip között pedig csökkentett gyakorisággal közlekedik. A vezető nélküli DLR szintén nem üzemel Shadwell és Bank között.

Ismét teljes a káosz London útjain, miután ma ismét egész napos metrósztrájk vette kezdetét 4

A londoni autóbuszok ennél fogva ma ismét tömve lesznek emberekkel szinte mindenhol, az Uber pedig várhatóan ismét megemeli az árait, miután a metró dolgozói ismételten úgy döntöttek, hogy beszüntetik a munkát. Az RMT mintegy 10 000 dolgozója 24 órára teljesen beszüntette a munkát, a nyugdíjak és a munkakörülmények körül kialakult viták miatt.

Ismét teljes a káosz London útjain, miután ma ismét egész napos metrósztrájk vette kezdetét 5

A vita egy része a közlekedési szervezet azon tervei miatt alakult ki, amelyek 500-600 állás megszüntetésére irányulnak, hogy ezzel is pénzt takarítsanak meg, és az RMT attól tart, hogy a nyugdíjak is veszélybe kerülhetnek. A TfL azonban azt mondta, hogy senkit sem bocsátanak el, hanem az állásokat egyszerűen csak megszüntetik, amikor az adott dolgozó távozik vagy nyugdíjba megy. Az RMT azonban attól tart, hogy a személyzet tagjainak így sokkal rosszabb időbeosztásban kell majd dolgoznia, és nagyobb valószínűséggel kell egyedül végezniük a munkájukat.

Mick Lynch, az RMT egyik vezetője kijelentette: „Sadiq Khannak szembe kellene szállnia a tory miniszterekkel, akik szükségtelenül akarják megszüntetni a kulcsfontosságú szerepet betöltő dolgozók állásait, nyugdíjait és rontani a munkakörülményeiket. Ez a politikai kudarc az, ami miatt a londoni metró dolgozóinak nem maradt más választásuk, mint a sztrájk ezen a héten.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után