Villámcsapás ért egy londoni repülőjáratot menet közben – a gép kényszerleszállást hajtott végre 1

Egy British Airways járat kényszerkitérő beiktatására kényszerült, miután villámcsapás érte a gépet, miközben a Heathrow repülőtér felé tartott.

Villámcsapás ért egy londoni repülőjáratot menet közben – a gép kényszerleszállást hajtott végre 3

A BA 919-es járata Stuttgartból, Németországból indult, és tegnap délután 1:40-kor kellett volna megérkeznie a londoni Heathrow repülőtérre. Amint a gép közeledett a leszálláshoz, egy villám csapott bele a szárnycsúcsba, ami arra kényszerítette a repülőgép pilótáját, hogy útvonalat módosítson és a 25 mérföldre lévő Gatwick repülőtér felé vegye az irányt.

Jeco, egy utas, aki az X-en megosztott egy képet a villámcsapásról, így nyilatkozott: „A személyzet kiválóan reagálta le az egész helyzetet, miután a repülőgépet villámcsapás érte, miközben Heathrow felé közeledtünk. Sokan nagyon megijedtek. A járatot Gatwickre kellett irányítani.”

A British Airways szóvivője így nyilatkozott: „A BA919-es járatot délután Gatwickre irányították át a régióban tapasztalható időjárási körülmények miatt. A járat nem sokkal 2 óra előtt landolt. Az utasokat Gatwickről Heathrowra átszállították.”

A Heathrow repülőtér szóvivője szerint az incidens a légitársaság hatáskörébe tartozik. Úgy tűnik, hogy ma nem ez volt az egyetlen villámcsapás, amely Heathrow-ra tartó repülőgépet ért.

Villámcsapás ért egy londoni repülőjáratot menet közben – a gép kényszerleszállást hajtott végre 4

Ben, egy másik, meg nem nevezett járaton utazó utas, azt állította, hogy az ő járatukat is „villámcsapás érte, miközben a Heathrow felé közeledtek.”

Az X-en ezt írta: „A villám a gép orránál csapott be, és a faroknál távozott – láttuk, ahogy végighaladt a gép törzsén. Hallottam már olyanról, hogy a villám végigfut egy gépen, de most láttam ilyet először a valóságban.”

Azonban, ellentétben a Gatwickre átirányított BA járattal, Ben járata „nem tett kényszerkitérőt” és „zökkenőmentesen folytatta az útját Heathrow felé.”

Mind a két járat probléma nélkül landolt és egyikben sem keletkezett kár.

Az USA Nemzeti Meteorológiai Szolgálata szerint az utasszállító repülőgépeket évente egyszer vagy kétszer éri villámcsapás. Valójában néha maguk a repülőgépek váltanak ki villámokat, amikor erősen elektromosan töltött felhőkön repülnek át. Az ilyen villámcsapásokra azonban a mai repülőgépek fel vannak készítve és nem tesznek bennük kárt.

Az utolsó repülőgépszerencsétlenség, amely során egy gép villámcsapás következtében zuhant le, 1967-ben történt, amikor a villámcsapás felrobbantotta az üzemanyagtartályt. A repülőgépeket mindig kötelezően ellenőrzik a villámcsapás okozta károk miatt, ami esetenként késéseket és kitérőket okozhat.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után