Ingyenes repülőjegyek bevezetését tervezi a Ryanair tulajdonosa, de van rossz hír is... 1

Több nagyobb változást is tervbe vett a Ryanair a szolgáltatásait illetően. A vezérigazgató, Michael O’Learly nyilatkozott a közelmúltban az engedélyezett poggyászok méreteinek szigorúbb szabályozásairól, a jegyárak csökkentéséről, és a cég hosszú távú terveiről is.

brief-history-of-ryanair-on-ryanairmag

A 2013 októbere óta életben lévő szabály szerint az utasok maximum 10 kg-os, 55 *40 * 20 méretű kézipoggyász és egy kistáska vihetnek fel a gépre. Azonban sokszor annyira igyekeznek az emberek maximalizálni a rendelkezésre álló helyet, hogy végül a gépek csomagtartóiban nem fér el minden poggyász. Ilyenkor az általános eljárás az, hogy 90 bőröndön túl a csomagokat leviszik a csomagtérbe, felár felszámolása nélkül – bár persze ilyenkor az érintettnek érkezéskor várnia kell bőröndjére. Ez azonban a vezérigazgató szerint nekik is sokkal több időbe kerül, és az utasnak sem jó, így ha nem változik meg az, hogy „sokan a fél házat bepakolják”, akkor szigorítani fognak a méretek szabályozásain.

A jegyárak versenye ezzel szemben jó hír lehet az utazóknak, ugyanis a Ryanair célja, hogy egy napon ingyenesen lehessen repülni járataikkal, és a kiadásokat a reptér bevételeiből fedezzék. „Egy napon a Ryanairnél ingyen lesznek a jegyek. Ezt talán nem tudjuk majd teljesen megcsinálni, mindenesetre ez a célunk.” – mondta a vezérigazgató. Ezzel a lépéssel jelentősen erősítik a versenyt a légitársaságok között.

A hosszú távú tervek között szerepelt eddig, hogy talán indítanának járatokat Európa és Amerika között, azonban O’Learly azt nyilatkozta, hogy végül ettől a tervtől elállnak. Egyrészt mert a stratégiájuk is a rövidebb távú, Európán belüli utaztatásra épül, másrészt pedig azért, mert olyan repülőgépekbe szoktak beruházni (heti kb. 1 új gép „áll munkába”), amelyek kifejezetten a rövidtávú utakra lettek tervezve.

Az igazgató egyébként kommentárt fűzött a Brexithez is. Szerinte ez a folyamat még talán visszafordítható, és hogy pár éven belül Nagy-Britannia mélypontra ér, ahol majd a lakosság újra a csatlakozást fogja akarni.   Forrás: pénzcentrum   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után