"Borzasztó nehéz döntéseket kell meghoznunk" - a brit pénzügyminiszter nyilatkozott 1

Jeremy Hunt arra figyelmeztetett, hogy „borzasztó nehéz” döntéseket lesz kénytelen meghozni, miután a legfrissebb adatok szerint a brit gazdaság zsugorodott az elmúlt három hónapban és az elmúlt évszázad leghosszabb recessziója kezdődik a szigetországban.

"Borzasztó nehéz döntéseket kell meghoznunk" - a brit pénzügyminiszter nyilatkozott 3

A pénzügyminiszter elismerte, hogy „nehéz út” áll előttünk, miután új az adatok szerint az Egyesült Királyság gazdasága 0,2 százalékkal zsugorodott július és szeptember között. Mr. Hunt szerint a kormány „rendkívül nehéz döntések meghozatalára kényszerül a bizalom és a gazdasági stabilitás helyreállítása érdekében”, de kitartott amellett, hogy „a brit gazdaság alapvető rugalmassága hosszú távon optimizmusra ad okot”.

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) szerint a bruttó hazai termék (GDP) 0,6 százalékkal csökkent szeptemberben, részben a királynő temetése miatt. Ez egy recesszió kezdetét jelentheti – amely akkor válik hivatalossá, ha a gazdaság legalább két ágymást követő negyedévben zsugorodik zsinórban. Eközben Rachel Reeves árnyékkancellár „rendkívül aggasztónak” nevezte a legfrissebb GDP-adatokat, és csak annyit fűzött hozzá, hogy ez csak „egy újabb kudarc a toryk történetében”.

A Bank of England “nagyon nagy kihívásokkal teli” kétéves recessziót jósolt. Az Egyesült Királyságban széles körben recessziót várnak az olyan áruk árainak emelkedése miatt, mint az élelmiszerek, az üzemanyag és az energia, ami több tényezőnek, köztük az ukrajnai háborúnak is köszönhető.

Az áruk, termékek és szolgáltatások magasabb árai miatt sok háztartásnak nehézségekkel kell szembenéznie, és csökkenteni kellett a kiadásait, ami a gazdaság növekedését is lassítja. Ha egy ország recesszióban van, az annak a jele, hogy a gazdasága rosszul áll.

A recesszió idején a cégek jellemzően kevesebb pénzt keresnek, és nő a munkanélküliek száma. A tanulmányaikat befejező diákok is nehezebben kapják meg első állásukat. Ez azt jelenti, hogy a kormány kevesebb adót tud beszedni, amelyet olyan közszolgáltatásokra fordíthat, mint az egészségügy vagy épp az oktatás.

A Bank of England arra számít, hogy az Egyesült Királyság recessziója a leghosszabb lesz az 1920-as évek kezdete óta, és a munkanélküliség csaknem megduplázódik majd. Jeremy Hunt jelenlegi pénzügyminiszter azt mondta, hogy megtesz mindent, hogy a recessziót “sekélyebbé és gyorsabbá” tegye, mint ahogy azt jósolta.

Figyelmeztetett azonban az állami kiadásokkal és az adózással kapcsolatos “borzasztó nehéz” döntésekre, amelyek a “bizalom és a gazdasági stabilitás helyreállításához” szükségesek. Hunt úr azt mondta, “nincsenek illúziói, tudja, hogy nehéz út áll előtte”. A jövő héten az őszi bejelentésében ismerteti majd az adózással és kiadásokkal kapcsolatos terveit, miközben az 1950-es évek óta a legsúlyosabb megélhetési válság sújtja a háztartásokat.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után