Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 1

Harry herceg és Meghan Markle szombaton hivatalosan összeházasodtak, egy különleges ceremónia keretében, ezzel új fejezetet nyitva a királyi család történetében.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 3

A házasság által az amerikai színésznő Meghan lett az első, nem kizárólag fehér, európai felmenőkkel rendelkező tag a királyi családban, ami a monarchia változásának a jele a 21. században.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 4

A sussexi herceg és hercegnő első csókját üdvrivalgás követte, miután hűséget esküdtek egymásnak a St George kápolnában. Harry egy könnyet is elmorzsolt a ceremónián, ami szintén modernizációt jelent. A vőlegény láthatóan ideges volt, amint a tanú és William bátyja mellett ült, és Meghant várta.

 

Meghan mindenkit elkápráztatott a Givenchy ruhájában, amit Clare Waight Keller tervezett. A ruha öt méter hosszú fátyollal is rendelkezett, mind az 53 nemzetközösségből egy-egy virággal díszítve. Meghan Mária királynő tiaráját viselte, amelyet Erzsébet királynőtől kapott kölcsön. Elsétált a kápolna lépcsőjéhez, majd onnan Charles herceg kísérte az oltárhoz, hiszen édesapja szívműtéten esett át a héten Mexikóban, míg édesanyja Doria Ragland a padsorból szemlélte őt.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 5

Amint az oltárnál találkoztak, Harry annyit mondott Meghannek a 600 fős közönség előtt, hogy gyönyörűen néz ki.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 6

Canterbury érseke, Justin Welby férjé és feleséggé nyilvánította Harryt és Meghant, elmondták az esküt, majd gyűrűt cseréltek. A személyes esküből kihagyták azt a részt, hogy Meghannek engedelmeskednie kell férjének, ezzel is tradíciót törtek. Mielőtt a hintóval elgördültek volna, megcsókolták egymást a tömegek előtt.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 7

Meghan egyből otthonosan érezte magát új szerepében, amint a tömegeknek integetett, akik a Long Walkon, a Windsor kastély előtt szórakoztak a ceremónia után. A királyi család 30 tagja jelen volt, beleértve Harry nagymamáját, a királynőt, egy lime színű szettben, illetve Edinburgh hercegét is, aki 96 évesen is segítség nélkül sétált.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 8

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 9

A vőlegénytől és menyasszonytól eltekintve a ceremónia másik sztárja a fekete püspök Michael Curry tiszteletes volt, aki egy halom energiát vitt a szeretet ereje nevezetű ceremóniába. Meghan, 36, láthatóan élvezte a beszédet, míg Camilla, Cornwall hercegnője kevésbé.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 10

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 11

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 12 Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 13

Oprah Winfrey is jelen volt, amerikai chat show híresség, valamint Serena Williams teniszező, George Clooney, valamint felesége Amal Clooney, Sir Elton John, David és Victoria Beckham, illetve Idris Elba is.

Harry és Meghan, akiket már hivatalosan Sussex hercegének és hercegnőjének is lehet nevezni, 2016 júliusában ismerték meg egymást, közös barátok által bemutatva egymásnak Londonban.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 14 Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 15

A férfi, aki Meghant bemutatta Harrynek, a kanadai Markus Anderson, a Soho House konzultánsa, valamint Harry jó barátja. Azon év októberében még a románc publikussá vált, köszönhetően az újságoknak. A következő hónapban Harry erősen kritizálta a médiát a viselkedéséért.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 16 Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 17

Egy évvel később, mindössze 18 hónap után Harry eljegyezte őt. Ms Markle nem először házas. Trevor Engelsonnal házasodott össze 2011-ben, de két évvel később elváltak.

Harry már egyszer elmesélte, hogyan kérte meg Meghan kezét a Nottingham Cottage rezidencián, a Kensington palotában, miközben csirkét sütöttek.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 18 Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 19 Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 20

Meghan csodálatos meglepetésnek és őszintének, valamint romantikusnak nevezte.

„Fél térdre ereszkedett. Alig tudtam kivárni a végét, meg is kérdeztem, hogy mondhatom már végre, hogy igen?”

Harry így emlékezett találkozásuk napjára: „A csillagok együtt álltak. Ez a gyönyörű nő valahogyan belecsöppent az életembe egyszerűen.”

Meghan, aki a Suits TV showból lehet ismerős, 1981-ben született Californiában, és a Rachel nevet kapta fehér édesapjától, Thomastól és fekete édesanyjától, Doriától, 61, aki este a királynővel teázott.

Az eseményt ugyanakkor beárnyékolta Meghan édesapjának a műtétje, hiszen nem volt biztos, hogy el tud jönni a ceremóniára. Kedden ki is derült, hogy nem lesz ott sajnos, a fentebb említett okok miatt. Harry is minden bizonnyal egy olyan szerettére gondolt, aki nem lehetett ott, nevezetesen édesanyjára, Dianára, aki elhunyt, amikor fia 12 éves volt. Diana húga, Lady Jane Fellowes szívszorító beszédet mondott.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 21
a friss házasok az esküvő után egy zártkörű buliba vették az irányt

De az ünnepség soha nem látott életet költöztetett a Windsor kastélyba, ugyanis 1200 ember volt jelen. A gospel éneke is hagyománytörőnek minősült, Ben E King soul klasszikusát, a Stand by me-t adták elő.

Ilyen volt Harry herceg esküvője, amit egész Nagy-Britannia nézett (képekben) 22

Nászút helyett először Charles herceg 70. születésnapját fogják ünnepelni a jövő héten. Botswana vezeti a listát a potenciális célpontokat nézve, ahova mehet az ifjú pár, miután ott ünnepelték Meghan 36. születésnapját is augusztusban. Namíbia szintén a listán van.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás