Összesen több, mint egy millió ember látogatott el a Notting Hill Carnival kétnapos eseményére, ami az egyik legnagyobb utcabál a világon. Táncosok százai vonultak végig, feltűnő, kihívó, díszes öltözetekben, miközben hatalmas emberáradat lepte el Nyugat-Londont.

Az első nap még igen esősre sikeredett, de persze ez sem szegte a karneválozók kedvét, azonban a hétfői napon már a nap is kisütött. A folyamatosan hömpölygő tömeg két napon keresztül táncolt, énekelt, evett, és ivott.

A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, hogy kordában tartsák a karnevál menetét és megfékezzék vagy megelőzzék az erőszakos cselekedeteket.

Több, mint 370 embert tartóztatott le a rendőrség a hétvégén a híres, minden évben megrendezésre kerülő Notting Hill karnevál alatt a hosszú hétvégén.

A legtöbb letartóztatás drogokkal való visszaélés miatt volt (összesen 156 alkalommal), de sok embernél találtak fegyvert vagy fegyvernek minősülő tárgyakat és voltak, akiket szexuális bűncselekmények miatt vittek be.

Az elkobzott tárgyak közt voltak kések, vasrudak, de néhány sokkoló is előkerült. Tavaly egyébként összesen 313 letartóztatás történt a kétnapos rendezvényen, és már az is nagyon soknak számított.

Idén szerencsére csak egy késelés történt az eseményen hétfőn este, amikor egy fiatal férfi szenvedett szerencsére nem életveszélyes sérüléseket. Az eset a Ladbroke Grove-on történt nem sokkal 8 óra után. Szolgálat közben egyébként a hétvége alatt összesen 30 rendőr sérült meg könnyebben.

A steelpan bandák vagy a DJ-k hatalmas kamionok platóján foglalnak helyet, melyeket hagyományos karneváli díszekbe öltözött táncosok követnek.

A londoni karnevál 1959 januárjára nyúlik vissza. A háború után Londonba települő fekete karibi tömegek és a fehér londoniak közti feszültségek enyhítését célozta.

Idén összesen 7000 járőr felügyelte a rendet a karnevál ideje alatt, ami az elmúlt hat év során a legnagyobb rendőri jelenlét volt.

Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra     Forrás