Emberek százai vetkőztek le Londonban ismét, hogy 2019-ben újra, zsinórban a tizedik alkalommal ünnepeljék meg a Nadrág nélküli metrózás világnapját a tél kellős közepén. Az eseményről számos kép na meg lesifotó is készült, ezekből igyekeztünk a legjobbakat összeválogatni.

A metrót igénybe vevők vicces eseményeknek lehetnek ilyenkor tanúi, ugyanis sokan nadrág nélkül utaznak a metrón. Nem kell megijedni, nem őrültek meg, legalábbis a legtöbbjük remélhetőleg nem. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ez a nap a nadrág nélküli metrózás világnapja, így a bevállalósabbak és a kevésbé szégyellősek hiányos öltözetben flangálnak a metrón a hideg ellenére.

Az idei eseményen a szervezők becslései szerint nagyjából 500 ember vehetett részt, akiket összesen négy nagyobb csoportra osztottak, hogy még hatékonyabban és még több emberből tudjanak fura, vicces megrőkönyödött tekinteteket és reakciókat előcsalni.

Az utóbbi időszakban amúgy is sok a késés és a fennakadás a brit tömegközlekedésen, így legalább a várakozással töltött unalmas percek kicsit emlékezetesebbé válnak. Az egyébként januári eseményt sokkal egyszerűbb lenne megrendezni nyáron, amikor jobb az idő.

Akkor lehet, hogy nem csak ezrek, de tízezrek is bátrabban ledobnák a ruháikat egy egész napra a metrón, és valami hihetetlenül vicces jelenséggé alakulna az egész, ami a briteket ismerve simán átterjedne az utcákra és a pubokra is.

Még 2002-ben egy Improv Everywhere nevezetű csapat találta ki, és azóta a világ számos nagyvárosában elterjedtté vált a “No trousers on the tube day”. Idén, a népszerű eseményen résztvevő embereket már több, mint 60 világvárosban lehetett látni Londontól New Yorkon át egészen Pekingig.

A szervezők elmondása szerint az alsóneműt nem kell levenni (tehát nem Donald kacsázásról van szó), viszont a lábaknak meztelennek kell lenniük. Végezetül a gyakorlat végrehajtása úgy tökéletes, ha mindeközben valamilyen közömbös, átlagos tevékenységet végeznek (pl.: olvasás, beszélgetés, telefonnal szöszmötölés), ezzel jelezve, hogyan viselkednének egy átlagos napon.

Az évente megrendezésre kerülő rendszerint januári esemény pontos dátumát mindig decemberben szokták bejelenteni, így egyelőre nem tudhatjuk, hogy 2020-ban mikor lesz a következő, de arra mérget vehetünk, hogy meg lesz tartva.

nadrág nélküli metrózás