Ilyen Anglia legmérgesebb pókjának a csípése 1

Egy londoni férfi nyilvánosság elé tárta, hogy hogy nézett ki a pókcsípés, amelyet minden bizonnyal egy hamis özvegytől szerzett, amely a legmérgesebb Angliában is elterjedt pókfajta.

Steatoda_nobilis

S. Dade a kiteregetett ruháit szedte be a kertből, és egy pulóvert dobott fel a vállára, amikor váratlanul óriási fájdalom árasztotta el az egész testét, ami a nyakából sugárzott ki. A 33 éves vízvezeték szerelő, aki Nyugat-Londonban lakik, azt mondta, egymilliószor rosszabb volt, mint egy darázscsípés. Azt mesélte, hogy jobban fájt, mint amikor korábban egy baleset során eltörte két csigolyáját.

„Olyan érzés volt, mintha belém csapott volna a villám. A kezeim és a lábaim irányíthatatlanul reszketni kezdtek. A fájdalomtól üvöltve rohantam be a házba, és kiabáltam az öcsémnek, hogy azonnal jöjjön és segítsen.” – mesélte a férfi.

A man was left with horrific disfiguring injuries after a spider dropped onto his neck and bit him as he removed his washing from the line. Sunil Dade, 34, a trainee plumber from Greenford, Middlesex, was left in excruciating pain after the bite. He went to hospital as his skin turned black and began peeling off. He has been given a course of medication and is now back at home after the experience.

A testvére, ahogy odarohant, látta a majd 3 cm-es halott pókot Sunil pulóverén, ami sötét színű volt szürke és fehér foltokkal a potrohán.

Sunil egy teljes napon keresztül várt, hogy a fájdalom majd hátha megszűnik, mire bement a helyi körzeti orvoshoz, ahonnan azonnal kórházba küldték. Az erős antibiotikumok és ellenszer beszedésének ellenére is igen komolyan roncsolódott a nyakán a bőr, ami megfeketedett, és elkezdett lefoszlani a következő napok során. Még egy héttel az eset után is jól láthatóak voltak a csípés nyomai a nyakán, és még igen hosszú ideig nehezen tudta mozgatni a fejét, és csak nagyon nehezen tudott elaludni a fájdalom miatt.

2015/10/23 Picture by Georgie Gillard Pictured: The place where the spider bit (above, in small circle) affected area (bottom, large circle) Sunil Dade, 33 from Southall was bitten by a spider in his back garden whilst hanging out the washing. The spider bit him on his head and a large infected area went right down to his neck. The bite occurred 8 days ago.

A meleg és nedves nyár a szakértők szerint rendszerint ugrásszerűen megnöveli a hamis özvegy popluáció méretét Nagy-Britanniában. Ez a pók a Nagy-Britanniában fellelhető pókfajok legmérgesebbike. Általában nagyjából 2-3 cm-esre nő meg, és sötétbarna színű, a potrohán szürkés foltokkal. Könnyen fel lehet még ismerni a gömbölyű, duzzadt potroháról is.

Több feljegyzés is van arról, hogy kifejlett nőstények embereket csíptek meg, de ettől függetlenül általában elmondható, hogy nem agresszívak, és főként akkor támadnak, ha fenyegetve érzik magukat. Ritán támadnak csak emberre és idáig szerencsére nincs feljegyzett halálos kimenetelű támadás ettől a pókfajtól Nagy-Britanniában.

A csípésnek sokféle tünete lehet, de általában jellemző a duzzadt bőrfelület, és a zsibbadt érzés a csípés környékén. Súlyosabb esetekben mellkasi fájdalom és égető érzés is jelentkezhet a szervezetbe került méreg mennyiségétől függően. Ha valaki ilyet tapasztal, vagy csak nem tudja, milyen pók csípte meg, azonnal érdemes orvoshoz fordulni. Hogy hogyan tartsuk távol a pókokat a háztól, arra pedig a linkre kattintva kaptok néhány jó tippet.       Forrás: http://metro.co.uk/

Megosztás