Így telt a melltartó nélküli nap Angliában és más országokban 1

Kedden volt a nemzetközi melltartó nélküli nap, melyre rengetegen felkapják a fejüket, de sokan nem tudják, hogy miről is szól valójában.

bra07

Az angolul „No bra day” egy kezdeményezés, mely arra bátorítja a nőket világszerte, hogy ezen a napon ne vegyenek melltartót a ruha alá. Ennek természetesen minden férfi nagyon örül, de emellett azért más célja is van ennek az eseménynek. Az ötlet kitalálója szerint fontos, hogy legyen egy nap, amikor a hölgyek ösztönözve vannak, hogy megszabaduljanak ezektől a sokszor kényelmetlen ruhadaraboktól, így sokkal szabadabbnak érezve magukat, fittyet hányva a társadalom által elfogadott normákra.

CROoC_LUkAQU0AV

A melltartó levételével továbbá mindenki azt is jelzi ezen a napon, hogy együtt érez a mellrákban szenvedő nőkkel a világon. Így hát a vicces oldallal egy komolyabb is párosul, ami szintén növeli azoknak a számát világszerte, akik ledobják ezt a ruhadarabot ezen a napon.

11144611-large

Idén egyébként október 13-ra esett a Melltartó nélküli világnap, és a földgolyó különböző pontjain, mindenhol milliók tettek eleget a felhívásnak.

1

Október második keddje az utóbbi években egy másik okból is nők napja, ugyanis ezen a napon azokat a hölgyeket is ünnepeljük, akik a tudomány férfiak által uralt világában letettek valamit az asztalra. Ez a kis extra tiszteletadás ezen a napon sok más nőt is ösztönözhet, hogy merjen a technika és a tudomány világában karrierbe kezdeni.

19512-1xfz9k0

Természetesen a két esemény nem esik minden évben egybe, azonban idén ez is egy extra lökést adott a nőknek, hogy ledobják a sokszor oly kényelmetlen, de néha igen látványos vizuális tuningként szolgáló melltartókat. Mert mondhatják a melleidre, hogy picik, nagyok, nem egyformák, laposak, kerekek, lógnak, vagy épp viccesen állnak, de ezen a napon minden évben a legtalálóbb szó rájuk, hogy szabadak.

resize

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://i100.independent.co.uk/article/forget-no-bra-day-today-we-should-celebrate-ada-lovelace-day–Wk5PwsNqPl

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után