Ideiglenesen bezár a rengeteg angliai magyar által is használt debreceni repülőtér 1

A debreceni repülőteret a kifutópálya javítása miatt október elején egy hétre bezárják, így ebben az időszakban a légimentőkön kívül nem fogad járatokat a többek közt az angliai magyarok által is sokat használt légikikötő.

Ideiglenesen bezár a rengeteg angliai magyar által is használt debreceni repülőtér 3

A repülőtér igazgatója pénteken tette közzé a hírt. Vajda János tájékoztatása szerint a leállás a WizzAir, a Lufthansa és az Aeroexpress valamennyi menetrend szerinti járatát érinti. Egészen pontosan október 3-tól lesz zárva a reptér, előreláthatólag egy teljes héten át.

Egyébként jó hír viszont, hogy a tulajdonos önkormányzat a Modern városok program keretében, állami támogatásból az elmúlt hónapok során komoly fejlesztéseket, újításokat valósított meg a repülőtéren.

Az elvégzett fejleszések, munkálatok kiterjedtek többek közt az utasforgalmi épületre, a gurulóutakra, a kifutóra, a légikikötő világítására és a kerítésére is egyaránt.

Mindemellett arra is fény derült, hogy az ukrajnai háború miatt a repülőtér komoly terhelésnek volt kitéve: a katonai gépek, és a humanitárius folyosón érkező repülők bizonyos időközönként rövidebb időszakokra erős forgalmat jelentettek, aminek következtében néhány helyen sérülések is keletkeztek a kifutópályán.

A tulajdonosokkal egyeztetve ezért végül az a döntés született, hogy a biztonság érdekében több táblaelemet ki kell cserélni a beton kifutón, méghozzá minél előbb, így ennek köszönhető, hogy október 3-9-e között lezárják a repülőteret, ami ezáltal légijárművet az említett időszak alatt nem fogad – nyilatkozta az igazgató.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után