Hatalmas fordulat! A brit miniszterelnök enyhíteni fogja a bevándorlási szabályokat Nagy-Britanniában, hogy a brexit okozta munkaerőhiányt csökkentse 1

A bevándorlási szabályok enyhítése várható Nagy-Britanniában, Liz Truss ugyanis a hírek szerint arra készül, hogy enyhítse a munkaerőhiányt és felgyorsítsa a gazdasági növekedést.

Hatalmas fordulat! A brit miniszterelnök enyhíteni fogja a bevándorlási szabályokat Nagy-Britanniában, hogy a brexit okozta munkaerőhiányt csökkentse 3

A kormányfő várhatóan bővíti a kormány hiányszakmáinak listáját, hogy megkönnyítse a külföldi munkaerő toborzásának egyszerűbbé tételével a vállalkozások „feltöltését”. Truss azzal szembesült, hogy számos különböző iparág területén kellene külföldi munkavállalónak nagyobb számban vízumot adnia az Egyesült Királyságba való beutazáshoz, mivel a munkaerőhiány az egyik fő aggály, amelyet a munkaadók folyamatosan hangoztatnak szerte az országban.

A vállalkozásokat frusztrálja, hogy a szakmunkások vízumrendszere nem eléggé hatékony és gyors az általuk tapasztalt munkaerőhiány enyhítésére. A Downing Street nem tagadta, hogy a miniszterelnök a bevándorlási rendszer enyhítését tervezi tervezi, hogy ezzel lehetővé és egyszerűbbé tegyék a külföldi munkavállalók Nagy-Britanniába költözését, amiről egyébként nemrégiben először a The Sun számolt be.

A tory párt vezetéséért és egyben a miniszterelnöki posztért folytatott kampánya során Truss megígérte, hogy az idénymunkások rendszerének rövid távú kiterjesztésével kezelni fogja a mezőgazdasági munkaerőhiányt – amelyet részben a Brexit utáni, munkaerő szabad áramlásának korlátozásai okoztak, és amelyet a világjárvány felerősített.

Egy közelmúltbeli kormányjelentés arra figyelmeztetett, hogy az ilyen jellegű munkaerőhiány súlyosan érinti az élelmiszer- és mezőgazdasági ágazatot, és gyakran arra kényszerítik a gazdákat, hogy egészséges sertéseket vágjanak le, és hagyják, hogy a gyümölcs megrothadjon a földeken.

Az első alkalommal 2019-ben elindított idénymunkás program keretein belül ideiglenesen 40 000 külföldi munkavállalót engednek be az Egyesült Királyságba szezonális feladatok ellátására a kertészeti és baromfiágazatban. A The Sun értesülése szerint várhatóan feloldják a felső határt, és emellé meghosszabbítják a hat hónapos határidőt is.

Egy kormánypárti hírforrás ezt mondta: „Intézkedéseket kell bevezetnünk annak érdekében, hogy rendelkezzünk a megfelelő készségek birtokában lévő emberekkel, amelyekre a gazdaságnak, beleértve a vidéki gazdaságot is, szüksége van a növekedés ösztönzéséhez. Ez egyes területeken a számok növelésével, máshol pedig csökkenésével jár. Amint azt a miniszterelnök egyértelművé tette, azt is szeretnénk elérni, hogy a gazdaságilag inaktív emberek visszatérjenek a munkába.”

A kormány várhatóan még ebben az évben ismerteti a migrációs reform pontos tervét.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után