Horrorbaleset az M53-as autópályán Angliában: iskolásokkal teli busz borult fel, eddig 2 halott és több tucat sérült 1

Két kórház is súlyosnak nyilvánította a helyzetet, miután az M53-as autópályán egy iskolabusz felborult, melynek következtében már ketten is életüket vesztették, és rajtuk kívül közel 50-en megsérültek.

Horrorbaleset az M53-as autópályán Angliában: iskolásokkal teli busz borult fel, eddig 2 halott és több tucat sérült 3

A rendőrség legfrissebb jelentése szerint egy 14 éves iskolás lány és egy buszsofőr is meghalt, amikor egy iskolabusz felborult az M53-as autópálya Liverpool irányába menő oldalán Hootontól nem messze. Az incidens során legalább két további gyermek súlyosan megsérült.

Az Alder Hey Gyermekkórház és a Wirral Egyetemi Oktatókórház is megnövelte kapacitását a balesetet követően, nem sokkal reggel 8 óra után. A két súlyosan megsérült tanulót az Alder Hey Gyermekkórházba szállították, míg másokat jellemzően könnyebb sérülésekkel a környező kórházakba szállítottak el – közölte az Északnyugati Mentőszolgálat.

Horrorbaleset az M53-as autópályán Angliában: iskolásokkal teli busz borult fel, eddig 2 halott és több tucat sérült 4

A szemtanúk elmondása szerint a gyerekek a hátsó ablakon keresztül másztak ki a buszból, és a leállósávban kezdtek el gyülekezni, miután a busz felborult azt követően, hogy egy autóval ütközött. Úgy tudni, hogy a busz egy leányiskolába és egy fiúiskolába tartott a Merseyside területén levő West Kirbybe.

Horrorbaleset az M53-as autópályán Angliában: iskolásokkal teli busz borult fel, eddig 2 halott és több tucat sérült 5

Körülbelül 50 gyermeket vittek be a wallasey-i baleseti központba. Közülük 39-et hazaengedtek, a többieket további kezelésre kórházba szállították. A baleset közvetlenül az 5-ös csomópont után történt, a Liverpool felé menő oldalon. Az autópályát lezárták az 5-ös Hooton és a 4-es Clatterbridge lehajtók közti szakaszon.

A forgalom mindkét irányban leállt, amíg a mentőszolgálat több mint két órán át dolgozott a járműben rekedt utasok kiszabadításán.

Horrorbaleset az M53-as autópályán Angliában: iskolásokkal teli busz borult fel, eddig 2 halott és több tucat sérült 6

A Merseyside-i Tűzoltó- és Mentőszolgálat kezdetben csak annyit mondott, hogy „számos áldozat” van, de nem erősítették meg azonnal a sérüléseik súlyosságát. Az északnyugati mentőszolgálat később megerősítette, hogy egy nőt „súlyos sérülésekkel” szállítottak kórházba.

A helyszínre mintegy 10 rendőrautót, négy tűzoltóautót, öt mentőautót és egy mentőhelikoptert vezényeltek ki.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után