big ben

London világhírű nevezetességének, a Big Ben-nek a helyreállítása a végéhez közeledik. A tegnapi nap folyamán bemutatták az órájának megújult „számlapját”.

Hoppá… Új színe lett a világhírű Big Ben-nek, vagyis egy részének 2

Az állványzatot fokozatosan távolítják el az óráról, amely 320 láb magas és a Westminster Palota északi végén található (ha valaki esetleg még nem tudná). A tornyot eredeti pompájában a felújítása miatt már 2017 óta nem lehetett megcsodálni, rengeteg turista nagy szomorúságára.

Az épület felújításának költségei, amely eredetileg 29 millió font kellett volna, hogy legyen, azóta 80 millió fontra emelkedett.

Hoppá… Új színe lett a világhírű Big Ben-nek, vagyis egy részének 3

Most azonban, ahogy felújítási munkálatok a végükhöz közelednek, újra egyre több látható a toronyból, aminek a neve valójában nem is Big Ben, hanem Elizabeth Tower. Big Ben-nek ugyanis, a toronyban található harangot hívják.

Azok, akik átmennek a Westminster-hídon, mostantól láthatják, hogy a torony órájának színsémája megváltozott, és fekete-fehér kombináció helyett mostantól kék-fehér lesz.

Emellett egyre jobban láthatóvá válik az is, hogy az óratornyot díszítő motívumokat milyen szépen sikerült felújítani „röpke 5 év leforgása alatt”.

Hoppá… Új színe lett a világhírű Big Ben-nek, vagyis egy részének 4

Az óramutatókat szintén kékre festették, hogy jobban harmonizáljanak a számlap színeivel.

A Big Ben harangjátékát 2017 augusztusában elhallgatták, hogy lehetővé tegyék a munkálatokat a toronyban, de azóta már a Brexit és az újév alkalmából is újra hallhattuk azt.

A munkálatokat 2022 -ben fogják majd befejezni – a vártnál jó egy évvel később, a járvány okozta késedelmek miatt.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után