Több mint Négyszeresére ugrott a Covid áldozatok száma 1 nap alatt Nagy-Britanniában 1

A koronavírusban elhunytak száma a keddi nap leforgása alatt 209 -re emelkedett a szigetországban. Összehasonlításképpen: ezen a héten hétfőn 45 ember halt meg a járvány következtében.

Több mint Négyszeresére ugrott a Covid áldozatok száma 1 nap alatt Nagy-Britanniában 2

A rendelkezésre álló legfrissebb kormányzati adatok szerint  kedden ezzel párhuzamosan 37 489 új fertőzöttet regisztráltak. Az esetek ugrásszerű növekedése ellenére az oltási program továbbra is hihetetlenül sikeres az országban… legalábbis a kormány állítása szerint… ami a sebességét illeti.

Az Egyesült Királyságban minden öt, 16 éves vagy annál idősebb ember közül négy már megkapta mindkét adag Covid-19 elleni védőoltását – közölte nemrégiben az Egészségügyi Minisztérium. Sajid Javid egészségügyi miniszter „fenomenálisnak” nevezte ezt a teljesítményt.

A minisztérium közölte, hogy mostanra összesen 43 535 098 ember kapta már meg mind a két adagot, és 48 292 811 ember kapott meg legalább egy adagot a védőoltások közül.  Neil Ferguson, az Imperial College professzora ugyanakkor szigorú figyelmeztetést adott ki a járványt illetően, mondván, hogy az Egyesült Királyságra igen nehéz hetek várnak.

A professzor és a kormány egy másik kulcsfontosságú járványügyi tanácsadója ugyanis egybehangzóan azt mondta, hogy szükség lehet némi „korrekcióra”, ha az esetek száma továbbra is így nő.

„Azt hiszem, nehéz hetek fognak következni. Mi a számok emelkedésére számítunk. Figyelemmel kell kísérnünk, hogy mi történik az elkövetkező hetekben, és ha a helyzet tovább romlik – az esetek száma 100 000 környékére, vagy még tovább emelkedik -, akkor szükség lehet némi korrekcióra az ütemtervet illetően. ”

A brit kormány ugyanakkor nemrégiben cáfolta azt az állítást, hogy októberben újabb Covid -korlátozások bevezetését tervezi, ha a kórházi ápolásra szorulók száma tovább nő, és az NHS még jobban túlterhelődik. A kormány vészhelyzetekkel foglalkozó tudományos tanácsadó csoportjának (Sage) egyik tagja korábban ugyanis azt állította, hogy az Egyesült Királyság a járvány egy újabb hullámának csúcsa felé tart. Ez pedig túlterhelheti az NHS-t, és rákényszerítheti a kormányt, hogy a jövő hónap végén újra korlátozásokat vezesse be.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után