Honnan jött Angliába a legtöbb EU-s bevándorló 2015-ben: a magyarok a top 5-ben 1

A munkahelyek számának megcsappanása miatt sok EU tagállamból kényszerülnek nyugatra az emberek, és az egyik legkedveltebb célállomás az elmúlt évek során az Egyesült Királyság lett.

border control uk

Az alacsony számú munkalehetőség az Európa déli és keleti részein lévő országokból rengeteg embert csábít, vagy kényszerít Nagy-Britanniába az utóbbi években, derült ki a bevándorlásügyi hivatal legújabb elemzéséből. Az elmúlt 5 év során a Nagy-Britanniában lakó, más Európai Uniós tagállamból származó emberek száma 700,000-ról 3.3 millióra emelkedett.

Az adatok szerint 2011-ben a 700 ezer fő 49%-át tették ki a lengyelek és a románok, és további 24%-ot a portugálok, olaszok és spanyolok. Az elemzés arra is rámutatott, hogy a külföldieknek az országba való beáramlása nem csupán egyetlen dolog miatt történik, hanem több különböző faktor együttes hatásának eredménye, mint a fizetések közti különbségek, és egyéb fontos gazdasági mutatók. Az elmúlt év során a királyságba érkező emberek közül 10-ből 7 dolgozni jön ide, és a statisztikák szerint közülük minden második ember már úgy jön ki, hogy van hová mennie, dolgozni.

_89209920_chart_eumigrants

Idáig az EU-n belül főleg keletről jöttek Nagy-Britanniába „szerencsét próbálni”, de most a délebbi országokból is egyre többen érkeznek, a pocsék gazdasági helyzet miatt. Az elemzés kimutatta, hogy az EU-s bevándorlók csaknem fele mindössze 6 ország lakóiból tevődik össze, ezek pedig Lengyelország, Románia, Spanyolország, Olaszország, mi magyarok, és a portugálok. Az ebből a 6 országból származó emberek száma 2011 és 2015 között, mindössze 5 év leforgása alatt fél millió fővel emelkedett.

A brit adatok szerint 2015-ben nagyjából 800 ezer lengyel élt a szigetországban, 220 ezer román, 140 ezer spanyol, 170 ezer olasz és olyan 100 ezer magyar. Az elemzés szerint a Magyarországról jövők száma ugrott az 5. legnagyobbat az elmúlt öt év folyamán. Ugyanakkor a 100 ezer fő kicsit kevésnek hangzik, tekintve hogy a legtöbb nem hivatalos forrás 250 és 400 ezer közé teszi a kint lakó magyarok számát. Hogy melyik az igaz, vagy melyik van közelebb a tényleges valósághoz, azt mindenki döntse el maga. Itt megnézhetitek, hogy a kint élő magyarságnak mekkora része lakik az egyes brit városokban.

Nagy-Britannia egyébként nemrégiben megállapodásra jutott az EU-val a bevándorlás kapcsán, ami sokakat érinthet. A kilépés mellett és ellen kampányolók körében egyébként kulcskérdés volt a bevándorlók témája.

A kilépés pártiak szerint

Nagy-Britannia végre visszakapná a hatalmat, és maga dönthetne, hogy ki jöhet be az országba és ki nem. Valószínűleg bevezetnének egyfajta korlátozást az EU területéről érkezőkre is, ugyanúgy, ahogy az EU-n kívülről érkezők közül sem léphet be akárki. Ez csökkentené a bevándorlók számát, növelné a brit állampolgárok foglalkoztatottságát, és egyben a fizetéseket is. Emellett csökkenne a nyomás az iskolákon, a kórházakon és más közintézményeken.

Az EU-ban maradás mellett kampányolók szerint

Az EU más országaiból érkező munkaerő jót tesz a brit gazdaságnak. Nagy-Britanniának szüksége van a bevándorlók által befizetett adókra, hogy finanszírozni tudják a közszolgáltatásokat. Így az országba érkezők száma továbbra is magasabb maradna, azonban az EU-nál kiharcolt módosítások által be tudnák húzni a vészféket, és csökkenteni a szociális hálón élősködő, támogatás vadász bevándorlók számát.     Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után