Hogyan kell használni az NHS Covid pass-t, ha utazni akarunk 1

A külföldre tartó, Nagy-Britanniában élő állampolgárok az NHS alkalmazását oltási tanúsítványként használhatják, ha olyan országokba utaznak, amelyekben a Covid-19 elleni oltás igazolását megkövetelik.

Hogyan kell használni az NHS Covid pass-t, ha utazni akarunk 3

Ez az NHS alkalmazás, amely különbözik az NHS Covid-19 kapcsolattartó / nyomkövető alkalmazásától, már letölthető, és használható is az oltási előzmények bemutatására, lehetővé téve az embereknek, akiknek mindkét oltása megvan, az olyan országokba való bejutást, mint pl. Spanyolország. De hogyan szerezheted be az NHS Covid pass-t, és mit csinálj, ha nincs okostelefonod?

Az NHS alkalmazás letöltése utazáshoz

Az NHS alkalmazása ingyenes, és mindenki számára letölthető aki 13 éves vagy annál idősebb, ha Angliában van regisztrálva háziorvosnál. Letöltheted az Apple App Store-ból és a Google Playről. Az NHS App szolgáltatásokat asztali számítógép vagy laptop böngészőjéből is bárki elérheti.

A szolgáltatás használatához NHS bejelentkezés szükséges. Ha még nincs, itt ingyen beállíthatja mindenki. A fiók létrehozásához meg kell adnunk az NHS-számunkat.

Ha igazolni tudod, hogy megkaptad az oltást, akkor sok országba be fognak engedni, de akkor is be kell tartani a kormány utazási szabályait, amikor valaki elhagyja vagy visszatér az Egyesült Királyságba.

Ha mindkét oltásod megvolt de nincs okostelefonod, akkor kérheted az NHS Covid pass-t papíron is, amely igazolja az oltási státuszod. A levelet utazási és belföldi célokra egyaránt mindenki felhasználhatja. Kérvényezni lehet ezt a levelet az NHS weboldalán, vagy telefonon az NHS segélyvonalán a 119-es számon.

Hogyan lehet használni az NHS Covid pass-t utazáshoz

Az alkalmazás használatához egyszerűen csak meg kell mutatnia az egyedi QR-kódot a megfelelő alkalmazottnak, amikor kérik. Az oltási állapot automatikusan bekerül mindenkinek az online fiókjába, amikor bejelentkezik – nem kell manuálisan megadni az oltási adatainkat. Csak meg kell nyitnia az alkalmazást, ki kell választani az „NHS COVID Pass megszerzése” opciót, aztán a „folytatás”-ra, majd az „Utazás”-ra nyomni, majd a nevünk alatt kattintsunk a „Részletek megjelenítése” gombra. Ekkor a QR kód meg fog jelenni a képernyőn, amit csak leolvasnak és kész is.

Fontos megjegyezni, hogy sok ország a negatív tesztet igazoló dokumentumot is megköveteli az országba való belépéshez. Ezt se felejtsük otthon.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után