Hogyan érintené Nagy-Britannia kilépése a fiatalokat és a gazdaságot 1

A Bank of England pénzügyekért felelős bizottsága (Financial Policy Committee) szerint, a pénzügyi stabilitás helyzete november óta romlik Nagy-Britanniában.

414918350-92a3fea6e5-o

A bizottság azt mondja, hogy a „legjelentősebb” hazai kockázatok a pénzügyi stabilitással kapcsolatban az EU tagsággal kapcsolatos népszavazáshoz kötődnek. Ezzel a „fokozott és hosszúra nyúló” bizonytalanságra utalt. Bár nem tette egyértelművé, hogy ez alatt az EU elhagyását követő időszakot értette, azonban, ez a legvalószínűbb forgatókönyv, amire a bizottság utalhatott.

Az EU-ból való kiválást követő bizonytalanság, a bizottság megítélése szerint „hatással lehet a szigetországban élő nagyszámú, kölcsönökkel rendelkező lakosság pénzügyi támogatására”. Ezek a terhek, a Pénzügyi Politikai Bizottság szerint tovább tetézhetik a már eddig is fennálló sebezhetőséget.

A jelenlegi fizetési mérleg hiányt, amely az ország kereskedelmi teljesítményének a mérvadója, továbbra is külföldi befektetésekkel tervezik finanszírozni. A Bank of England szerint, a kiválás nagy hatással lehet az euró régió pénzügyi és gazdasági növekedésére.

Mi az esélye, hogy Nagy-Britannia kilép az EU-ból, és mi lenne, ha ez megtörténik

Továbbá, hozzáteszi, hogy a sterling értékét lenyomhatják, bár ennek lehetnek előnyei is. A font gyengébb értéke versenyképesebbé teszi a brit ipart és növeli az importköltségeket, amely vitathatatlanul jól jönne azokban az időkben, amikor az infláció a Bank által vártak alatt lesz.

John Redwood konzervatív párti parlamenti képviselő, aki azt szeretné, hogy a Királyság elhagyja az EU-t, vitatta a bizottság értékelését, amikor a World at One-nak beszélt erről a BBC Radio-n. A következőket mondta: „A nemzetközi befektetők eléggé nyugodtak a Brexit lehetőségét tekintve. Most, amikor a közvélemény a Brexitet erősíti, és egyre közelebb kerülünk a szavazáshoz, amikor a kamatlábak egy kicsit leestek, sok befelé irányuló befektetést látunk. Tényleg, látjuk, ahogy a németek megpróbálják megvenni a tőzsdénket.”

Milyen hatással lehet a Brexit az országban élő fiatalokra?

Nicky Morgan oktatásügyi titkár szerint, az EU-ból való kiválás pusztító hatással lehet a fiatalok életlehetőségeire. Arra ösztönzi a nagyszülőket és a szülőket, hogy gondoljanak bele abba, milyen hatással lehet a szavazatuk a következő generáció lehetőségeire. A fiatalokat pedig arra buzdítja, hogy mindenképpen szavazzanak a júniusi népszavazáson.

Az EU elhagyása mellett kampányolók szerint, az EU eddig is rossz volt a fiataljaihoz, hiszen rengeteg a nem foglalkoztatott fiatal a kontinensen. Morgan szerint, a vállalatok már felfüggesztették az újabb munkavállalók felvételének a megfontolását, és a szervezetek már nem is alkalmaznak új munkaerőt. Arról is beszélt, hogy a Brexit miatt egyre kevesebb az álláshirdetés is. Amikor a gazdaság gépezete akadozik, a munkáltatók nem vesznek fel új embereket, sőt inkább elbocsátanak mindenkit, aki nem létfontosságú. Ilyenkor mindig a fiatalokat, és a kezdő pozíciókban lévőket küldik el először. Az EU-ban maradás ráadásul a fiataloknak az országok közti mozgást is nagyban megkönnyítené.

„Az világos, hogy ha Britannia elhagyja az EU-t, a fiatalok lesznek azok, akik a legjobban fognak emiatt szenvedni. Ha a szülők és nagyszülők a kilépésre szavaznak, akkor ezzel a saját gyerekeiknek és unokáiknak a jövőjével fognak hazardírozni.” — mondta.

A kiválást ellenző Robert Oxley szerint, „az EU eddig sem volt jó a fiatalokhoz, mivel a költségeket egyre csak növelik, a béreket pedig egyre csökkentik, mialatt egy munkanélküli generációt hagynak a kontinensen.”

A Britannia helyét meghatározó népszavazás június 23-án lesz, amelyben eddig úgy tűnik, hogy nagyon nem lesz könnyű döntést hozni. További véleményeket az EU mellett, és ellen, itt olvashattok.   Forrás: www.bbc.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után