Az évszázad szelfije: A gépeltérítővel fotózkodott a brit utas az eltérített repülőn 1

Egy brit nemzetiségű utas az EgyptAir eltérített utasszállítóján a gépet eltérítő fickóval pózolt egy fotón, amíg emberek százai próbálták egy összehangolt akcióval megmenteni az utasokat.

innes

A 26 éves Ben Innes, közös szelfit csinált a gépet eltérítő Seif Eldin Mustafa-val, mialatt a megmentésükre érkező speciális alakulatokat várták. Nem akármilyen módja ez az idő „agyonütésének” egy ilyen extrém szituációban.

Ő volt a gépen utazó négy brit utas egyike. A repülőt Cipruson kellett letenni miután a gépeltérítő közölte, hogy egy bomba van a testére erősítve. Erről később kiderült, hogy nem is volt igazi. A repülőn összesen 55 utas utazott, és az eredeti célállomás Kairó lett volna.

egypt1a

A személyzet egyik tagja a pilótafülke ablakán keresztül szökött meg a szorult helyzetből, amiről kép is készült a túszdráma során. Az interneten futótűzként terjedő szelfi elkattintása után nem sokkal Mr Innes a többi utassal együtt menekült ki a repülőből, amikor a Larnaca reptéren hat órányi feszült várakozás után Mustafa végül kijött a gépből és megadta magát a rendőri alakulatoknak.

„Nem tudom, miért csináltam! Nem érdekeltek a következmények, csak próbáltam vidám maradni ebben a kilátástalan helyzetben. Arra jutottam, ha a bomba igazi, úgysincs mit vesztenem. Így kaptam az alkalmon, hogy közelebbről is szemügyre vehessem. Megkértem a személyzet egyik tagját, hogy fordítson nekem, és megkérdeztem a férfit, hogy csinálhatok-e vele egy képet. Ő bólintott, hogy mehet, így hát odaálltam mellé nagy vigyorral, az utaskísérő meg lefotózott bennünket. Ez kell hogy legyen minden idők legjobb szelfije.”

423462-auditor-ben-innes-26-took-a-picture-with-a-man-identified-by-cypriot-officials-as-seif-eldin-musta

Az eltérítőt néhány perccel azután, hogy az utasok elkezdtek kimenekülni a gépből, elkapták és letartóztatták a rendőrök. Az eset után a rendőrség azt nyilatkozta, hogy nem terrorcselekményről volt szó, és hogy az elkövető egy mentálisan instabil személy. A férfi a hírek szerint először az ex feleségével akart beszélni, akit kérésére oda is szállítottak a reptérre. Később az egyiptomi börtönökben fogva tartott nők szabadon engedését követelte, majd ettől a tervétől eltért és mást követelt.

„Ő nem terrorista, csak egy idióta. A terroristák őrültek, de nem hülyék! Ő az.” – nyilatkozta később az egyiptomi külügyminisztérium egyik embere.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után