Hó és -10C érkezik Nagy-Britanniába, méghozzá rövidesen 1

Az észak felől érkező hideg levegő várhatóan néhány napon belül, már a jövő héten újra meghozza a havat az Egyesült Királyság egyes területeire, és mindeközben a hőmérséklet egyes régiókban a -10 fokot is elérheti.

Hó és -10C érkezik Nagy-Britanniába, méghozzá rövidesen 3

A szakértők arra figyelmeztettek, hogy Skóciában, de még a délebben fekvő területeken is esni fog a hó, ahogy Norvégiából a „Trondheimi Troll”-nak elnevezett hideg légáramlat hamarosan áthalad az ország felett.

A WXCharts, a Met Office adatait használó interaktív időjárás-térkép-szolgáltató szerint az Egyesült Királyságban február 11-én lesz a leghidegebb, Skócia és Wales egyes területein a minimumhőmérséklet egészen -10 °C-ig csökkenhet, valamint a hótakaró nagyobb területeket is befedhet, és egyes helyeken akár óránként 2 cm hó is eshet majd a havazás időtartama alatt.

A BBC értesülése szerint a hó az előrejelzések szerint több mint 550 mérföld hosszan elnyúló területet borít majd be, Skóciától egészen Birminghamig.

Hó és -10C érkezik Nagy-Britanniába, méghozzá rövidesen 4

Jim Dale, a brit meteorológiai intézet egyik vezető meteorológiai tanácsadója a The Independentnek ezt mondta: „Még nem ért véget a tél, és a jövő hét hidegebb lesz. Skóciában és északon jó eséllyel, de nem kizárt, hogy délen is havazni fog.”

Hosszú távú előrejelzésében a meteorológiai intézet, a Met Office azt is közölte, hogy már a hétvégén is lesz egy kis hó, de csak a magasabban fekvő területeken, és már február második hetében „lehetséges, hogy elkezd hidegebbre fordulni az idő”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után