Újabb „időjárási bomba”, az Ingunn vihar érte el ma Nagy-Britanniát – már 170 km/órás szelet is mértek 1

Újabb vihar halad keresztül az Egyesült Királyságon, és rendkívül erős szél miatti figyelmeztetések vannak érvényben Skóciában és Észak-Angliában.

Újabb „időjárási bomba”, az Ingunn vihar érte el ma Nagy-Britanniát – már 170 km/órás szelet is mértek 3

A Norvég Meteorológiai Intézet által elnevezett Ingunn vihart „időjárási bombának” nevezték, mivel a légnyomás a szokásoshoz képest kétszeres sebességgel esett, és több mint 160 km/órás széllökéseket is hozott az Egyesült Királyságba.

A skóciai Aonach Mor hegyen ma 170 km/órás széllökéseket is regisztráltak, valamint 110 km/órás sebességet a South Uist, 100 km/órásat Stornoway és 70 km/órásat Edinburgh területén. Szerda reggel több tucat vonatot töröltek biztonsági okokból, miközben számos népszerű látnivalót, köztük az Edinburgh-i kastélyt is be kellett zárni a nagy szél miatt.

A brit meteorológiai intézet kiterjedt sárga időjárási figyelmeztetéseket adott ki a szél miatt, amely Skócia egészére, Észak-Írország északi részeire és Anglia Leedstől északra fekvő területeire egyaránt kiterjed. Az Észak-Írországot, Angliát és Dél-Skóciát lefedő figyelmeztetés szerdán 17 óráig van érvényben, a második figyelmeztetés Skócia többi részére pedig 19 óráig van érvényben.

A Met Office szóvivője ezt nyilatkozta a vihar kapcsán: “Nagyon erős délnyugati szél alakul ki szerdán, majd a nap folyamán fokozatosan enyhül nyugat felől. 65-75 mérföld/órás széllökések valószínűek, de néhány helyen akár 85 mérföld/órás széllökések is előfordulhatnak.”

„Északnyugat-Skócia felett ezeket a szeles körülményeket egy ideig heves esőzések kísérik, reggel és kora délután.”

„A szeles idő késő reggelre vagy kora délutánra eléri Észak-Írországot és Észak-Angliát is. Széles körben 45-55 mérföld/órás széllökések várhatók, néhány helyen – nagy valószínűséggel dombokon és tengerparti területeken – akár 65 mérföld/órás széllökések is előfordulhatnak.”

Az Ingunn vihart „kivételesen erős viharnak” minősítették – és szerencsére nem Nagy-Britanniát sújtja a legkeményebben, ugyanis már 250 km/órás széllökéseket is regisztráltak egy Feröer-szigeteki meteorológiai állomáson szerdán.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után