Napokon belül újabb £300 érkezik milliók bankszámlájára Nagy-Britanniában 1

A brit kormány hivatalosan is közzétette, hogy mikor várható a következő kifizetés családok és háztartások milliói számára szerte Nagy-Britanniában a megélhetési költségek válsága közepette.

Napokon belül újabb £300 érkezik milliók bankszámlájára Nagy-Britanniában 3

A 2023/2024-es évben ez lesz az első a három kifizetés közül, ami összesen 900 GBP támogatást nyújt majd rengeteg rászoruló számára, főként azok közül akik már most is valamilyen rászorultságtól függő juttatásban részesülnek, például universal credit vagy pension credit.

Azok a személyek, családok, háztartások, akik jogosultak a támogatásra az Egyesült Királyságban az első összeget 301 GBP-os kifizetést április 25. és május 17. között kapják majd meg a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztériumtól (DWP). További kifizetésekre is sor kerül majd, többek közt 150 GBP értékben lesz egy plusz támogatás a jogosult fogyatékkal élőknek és 300 GBP értékben pedig a nyugdíjasoknak, ami az év végén lesz esedékes. Ez azt jelenti, hogy egyesek akár 1350 GBP közvetlen pénzbeli támogatást is kaphatnak.

Figyeljünk oda azonban, mivel csalók a megélhetési költségek támogatásának kifizetését új lehetőségként használhatják fel arra, hogy megpróbálják átverni az embereket banki adataik vagy pénzük megszerzése végett, méghozzá úgy, hogy állami szervezet képviselőinek adják ki magukat, és segíteni szeretnének. A 301 GBP összeget azonban automatikusan és közvetlenül a rá jogosultaknak utalják majd ki – vagyis nem kell érte külön jelentkezni, és semmi egyebet sem kell tenni, hogy megkapjuk.

A bankszámlákon megjelenő összeg mellett a közleményben a „DWP COLP” fog szerepelni, az igénylő NI számával együtt.

Mel Stride, a munkáért és nyugdíjakért felelős államtitkár a következőket mondta: „Ezek a kifizetések több millió háztartásnak fognak pénzügyileg egy kis lökést adni, miközben továbbra is igyekszünk óvni a legsebezhetőbbeket. Mindeközben pedig a legjobb módja annak, hogy megvédjük az embereket a magas költségektől, az az, hogy felére kell csökkenteni az inflációt az idei év végéig.”

Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter a következőket mondta: „Nemcsak 900 GBP közvetlen készpénzes támogatást biztosítunk a legkiszolgáltatottabb háztartások millióinak, hanem meghosszabbítottuk az energiaár garanciát, hogy a számlákat az energiaárak leeséséig alacsonyan tartsuk, és a nemzeti minimálbért 10.42£-ra emeltük. Emellett bemutattunk egy tervet, amely kevesebb mint felére csökkenti az inflációt még idén – biztosítva, hogy mindenkinek a fizetése többet érjen.”

Az Egyesült Királyságban valamivel több mint 8 millió háztartás kapja majd meg ezt a 301 fontot idén tavasszal.

A közelgő kifizetésre jogosultak közé tartoznak majd azok is, akik a jobseeker’s allowance, employment and support allowance, income support, working tax credit vagy a child tax credit valamelyikét kapják.

A DWP arra is biztatja azokat az alacsony jövedelmű nyugdíjasokat, akik még nem kapnak pension credit-et, hogy ellenőrizzék jogosultságukat, mivel ők is jogosultak lehetnek a 301 GBP megélhetési költség támogatásra, ha május 19-ig sikeresen visszamenőleges pension credit igénylést nyújtanak be. Az alacsony jövedelmű háztartásokat arra is felszólították, hogy bátran lépjenek kapcsolatba a helyi önkormányzattal, hogy megtudják, milyen egyéb támogatási lehetőségek állnak rendelkezésre.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után