lockdown anglia Boris johnson

Nemrég derült ki, hogy Boris Johnson további hat hónappal tervezi meghosszabbítani a kormány “drákói” Covid -hatásköreit. Sokan emiatt teljesen érthető módon most attól tartanak, hogy ez annak az előjele, hogy télen újabb korlátozások, lezárások jöhetnek.

lockdown anglia Boris johnson

A brit kormány hivatalosan is megerősítette egyes átmeneti hatáskörök megújításának terveit a 2020 -as koronavírus -törvény értelmében. De a terveket a kormánypárt saját képviselői is sokan ellenzik, akik közül 35-en már a törvény legutóbbi meghosszabbításakor is lázadoztak.

A most ismét meghosszabbításra kerülő jogszabályok többek közt felhatalmazzák a hatóságokat és a rendőrséget, hogy korlátozzák a nyilvános összejöveteleket, bezárjanak helyiségeket és ha kell kényszerítsék az embereket a karanténra. Az egészségügyi miniszternek hatalmában fog állni, hogy egyes rendezvényeket, összejöveteleket, üzleteket vagy éttermeket azonnal bezárasson, ha azok kockázatot jelentenek.

…De ugyanakkor támogatja a világjárvány során bevezetett védőhálókat is, például az albérlőket megvédi a kilakoltatástól és táppénzt biztosít a karanténban levő emberek számára.

Mark Harper, konzervatív párti képviselő a Covid Recovery Group tagja azt nyilatkozta, hogy a törvény „a modern brit jogtörténet legdrákóibb jogköreit tartalmazza”.

A Financial Timesnak ezt mondta: „A vakcina bevezetése óriási sikert hozott. A betegség súlyos lefolyású változatával küzdők száma, és a halálozások száma is drámaian lecsökkent. Meg kell tanulnunk együtt élni ezzel a vírussal, és a koronavírus -törvényben foglalt ilyen szigorú jogkörök megtartása nem áll összhangban ezzel. Nem értem, hogy mi igazolja ezt a lépést!”

„Helytelen, hogy ez a kormány ismét a jogkörök meghosszabbításával fenyeget. Ezek már elavultak és nem felelnek meg az új céloknak.” – nyilatkozta a hír hallatán egy másik képviselő.

„Lehetővé tesszük, hogy a koronavírus -törvény ideiglenes hatáskörei lejárjanak, ahol csak lehetséges, ahogy azt a korábbi felülvizsgálatok során is tettük. Felelőtlenség lenne azonban a részünkről minden egyes ideiglenes rendelkezés érvényét hagyni lejárni. Ezzel megszüntetné a kormány azon képességét, hogy megvédje a bérlőket a kilakoltatástól, hogy táppénzt adjon a karanténban levőknek, vagy hogy szükség esetén utasítsa az iskolákat, hogy nyissanak újra.” – reagálta a kritikákra a kormány egyik szóvivője.

A kormány egyelőre azt még nem erősítette meg, hogy mely ideiglenes jogköröket hosszabbítják meg, illetve hogy pontosan mikor lesz szavazás.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után