Hivatalos! Bejelentették mennyivel és mikortól csökkennek az energiaszámlák Nagy-Britanniában mindenkinek 1

Az Ofgem több, mint 400 fonttal csökkentette energiaszámlák éves felső határát, miközben a szakértők arra figyelmeztettek, hogy a fogyasztók valószínűleg nem fogják nagyon megérezni ezt  a csökkentést a pénztárcájukon.

Hivatalos! Bejelentették mennyivel és mikortól csökkennek az energiaszámlák Nagy-Britanniában mindenkinek 3

Az energia árplafon egy átlagos háztartás számára 2021 augusztusában évi 1162 fontról 3280 fontra nőtt, majd egy rövid időre elérte a 4279 GBP-t, mivel a járvány és az oroszok ukrajnai háborúja egyaránt megemelte a nagykereskedelmi árakat. Az Ofgem energiaszabályozó hatóság most azonban évi 2074 GBP-ra csökkentette az árplafont sokak örömére, de a kritikusok arra figyelmeztettek, hogy az alacsonyabb plafon valószínűleg nem jelent nagy könnyítést a nehézségekkel küzdő háztartásoknak, mivel megszűnik az energiaszámlákkal kapcsolatos állami támogatás.

Grant Shapps energiabiztonsági miniszter „pozitívnak” nevezte az energiaárak felső határának júliustól 2074 fontra való csökkenését. A kabinet minisztere közleményében kijelentette: „Pozitívum, hogy júliustól az ország háztartásaiban átlagosan mintegy 430 fonttal csökkennek az energiaszámlák, ami jelentős mérföldkövet jelent az infláció felére csökkentése érdekében tett határozott erőfeszítéseink tekintetében.”

„Milliárdokat költöttünk a családok védelmére, amikor az árak meredeken emelkedtek a tél folyamán, ami a háztartások energiaszámlájának majdnem felét fedezi, és most azt látjuk, hogy a költségek még tovább esnek, mivel a nagykereskedelmi energiaárak több mint kétharmadával csökkentek a csúcs óta. Szüntelenül arra koncentrálunk, hogy csökkentsük a külföldi fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségünket, és hogy olcsóbb, tisztább és biztonságosabb energiát szolgáltassunk mindenkinek.”

A július 1-jétől három hónapig tartó új árplafon nem határozza meg, hogy egy háztartás mennyit fizethet az energiáért összesen, de korlátozza, hogy a szolgáltatók mennyit számíthatnak fel egységnyi gázra vagy áramra, így a több energiát fogyasztók többet fizetnek, de ez eddig is így volt. A fogyasztókat eddig egy másik módon is megvédték a kormány által bevezetett energiaárgarancia révén, amely az átlagos háztartás éves energiaköltségét 2500 fontban korlátozza.

Ez azonban véget ér, amikor az árplafon csökken, és az árgarancia küszöbe 3000 GBP-ra emelkedik. Márciusban lejárt a kormány minden háztartásnak nyújtott téli kedvezménye is – 400 font 6 részletben fizetve –, ami azt jelenti, hogy ezentúl csak a támogatásban részesülők, a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők kapnak további segítséget az energiaszámlájukhoz.

A Cornwall Insight tanácsadó cég arra figyelmeztetett, hogy az energiaszámlák még mindig körülbelül 1000 fonttal magasabbak 2021-hez képest, és bár a számlák csökkennek, nem számíthatunk arra, hogy visszatérnek a Covid előtti szintre, még hosszú hosszú éveken keresztül.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után