A brit kormány 2021-es tervei: adózás, támogatások, koronavírus 1

Rishi Sunak, a brit pénzügyminiszter közölte, hogy a jövedelemadó sávokat befagyasztja, a társasági adó pedig emelkedni fog, ahogy a koronavírus válságot követően megkezdődik a nemzet pénzügyi talpraállítása. A tervek szerint a kormány a következő két év folyamán 65 milliárd fontot akar költeni a gazdaság újraéleszésére. Mr. Sunak elmondta, hogy a koronavírus okozta a valaha volt egyik „legnagyobb, legátfogóbb és legtartósabb gazdasági sokkot ennek az országnak”. Itt vannak a főbb pontok a mai, hivatalos bejelentésből:

A brit kormány 2021-es tervei: adózás, támogatások, koronavírus 3

A furlough programot, vagyis az alkalmazottak támogatását egészen 2021 szeptember végéig meghosszabbítják, csakúgy, mint az egyéni vállalkozók támogatását (SEISS).

Az Univesal Credit heti 20 fonttal történő megemelése szintén további hat hónappal kerül meghosszabbításra, vagyis a lockdown vége után is maradni fog még egy ideig.

A vállalkozások áprilistól történő újraindítását egy új 5 milliárd fontos „restart” támogatási csomaggal fogják majd segíteni.

Ami a koronavírus elleni vakcinák bevezetését és az oltási programot illeti, a brit kormány újabb 1.6 milliárd fontot szán rá, hogy minden gördülékenyen menjen a továbbiakban is.

A kiskereskedelmi, vendéglátóipari és szabadidős szektor jelenleg érvényben levő adókedvezményei június végéig folytatódnak, majd az adóév hátralévő kilenc hónapjában a kedvezmény az egyharmadára esik vissza.

Az idegenforgalmi és vendéglátóipari ágazat 5% -os kedvezményes áfa kulcsa hat hónappal, egészen szeptember végéig szintén meghosszabbításra kerül, ezt követően további hat hónapig ideiglenesen 12,5% -ra emelkedik. A bélyegilleték csökkentés június végéig tart majd.

A vállalati nyereség után fizetett társasági adó mértéke 2023 áprilisában 25% -ra emelkedik majd – de az 50 000 font vagy annál kevesebb nyereséget termelő kisvállalkozásokra továbbra is a 19% -os adókulcs lesz majd érvényes.

Fagyasztják azokat a küszöböket, amelyektől az emberek jövedelemadót fizetnek vagy új adósávba kerülnek. Az adómentes sáv határa 2026-ig 12 750 font marad. A következő adósáv küszöbértéke jövőre 50 270 fontra emelkedik, majd ezen a szinten ezt is befagyasztják.

A minimálbér áprilistól 8,91 fontra emelkedik óránként.

A felvett gyakornokok után a kormány megduplázza a vállalkozásoknak adott összeget 3000 fontra minden új alkalmazott esetén, életkortól függetlenül.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után