Jelentősen emelkedik Nagy-Britanniában a bankkártyáink contactless (érintős) fizetési limitje 1

Az érintés nélküli kártyatechnológiával történő egyszeri fizetés maximum összege 100 fontra emelkedik az idei év végén – erősítette meg a pénzügyminisztérium.

Jelentősen emelkedik Nagy-Britanniában a bankkártyáink contactless (érintős) fizetési limitje 3

A világjárvány felgyorsította a készpénztől való eltávolodást, a vásárlókat pedig egyre gyakrabban arra ösztönzik, hogy az üzletekben használják a contactless technológiát közegészségügyi okokból. Alig egy év telt el azóta, hogy a limitet 30 fontról, a másfélszeresére, 45 fontra emelték. A szabályozók szerint azonban a vállalkozások továbbra is maguk dönthetik majd el, hogy elfogadják-e az új felső határt.

Félelmek merültek ugyanakkor fel a kártyák használatával kapcsolatos csalási kockázatokkal kapcsolatban is. Ha valakinek ugyanis ellopják a kártyáját, így (mivel nem kell hozzá pin kód) elég gyorsan tudják az illetéktelen felhasználók apasztani a számlán levő összeget.

Az érintés nélküli technológia fogyasztók általi használata az utóbbi években jelentősen megnőtt, egyre több szolgáltatás használja a technológiát, és a legtöbb üzlet már felkínálja opcióként. A munkavállalók és a fogyasztók védelme érdekében a Covid-járvány elején még tavaly áprilisban emelték meg a limitet 45 fontra.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az érintés nélküli fizetések aránya kissé csökkent a koronavírus járványt megelőző szinthez képest, mert a lockdown miatt bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a kocsmák, éttermek és a tömegközlekedés használata drasztikusan csökkent. Viszont ők tették ki korábban a kártyás tranzakciók 41% -át.

A contactless technológiával elköltött összeg augusztusban havi rekordot ért el, amit az Eat Out to Help Out program és a koronavírussal kapcsolatos korlátozások enyhülése eredményezett. Összesen 8,4 milliárd fontot költöttek az emberek a bankkártyáikkal az érintés nélküli módszerrel abban a hónapban.

Ian Johnson, a Marqeta ügyvezető igazgatója aggodalmát fejezte ki a módosítás kapcsán: “A fizikai érintés nélküli kártyák limitjének növekedésével az a probléma, hogy ha ellopják vagy klónozzák őket, akkor még könnyebb lesz egy csalónak nagy összegeket elköltenie az áldozat pénzéből.”          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után