Hiába lesz új miniszterelnöke Nagy-Britanniának, nem változtathatják meg a Brexit tervezetet 1

Az a tény, hogy Nagy-Britanniának hamarosan új miniszterelnöke lesz, nem változtat az égvilágon semmit sem azon, hogy a Theresa May által kiharcolt Brexit megállapodás az egyetlen verzió, amit az Unió elfogad. Az Európai Bizottság tehát kijelentette, hogy nem hajlandó variálgatásba belemenni.

Az egyik EU-s oldali szóvivő is megerősítette, hogy az a tény, hogy verseny van Theresa May miniszterelnöki pozíciójáért a szigetországban, „nem jelenti azt, hogy bármi, amiben idáig már megállapodtak, módosulna a jövőben.” Brüsszel üzenete sok miniszterelnök jelöltet érzékenyen érinthet, ugyanis jelen pillanatban az összes jelölt éppen fűt fát ígérget, hogy milyen módosításokkal fogják majd elérni, hogy a Brexit tervezetet (amit már háromszor elutasított a parlament) végre megszavazzák a képviselők.

Hiába lesz új miniszterelnöke Nagy-Britanniának, nem változtathatják meg a Brexit tervezetet 3

„Természetesen mindenki tisztában van a helyzet jelenlegi állásával. Ami most van az az Európai Bizottság által folytatott sikeres tárgyalások eredménye és minden tagállam jóvá is hagyta és természetesen fontos megjegyezni, hogy Nagy-Britanniában az új miniszterelnök megválasztása ezeken a paramétereken nem fog változtatni. Ezt jobb ha mindenki tudomásul veszi.” – nyilatkozta az EUs szóvivő, amikor Boris Johnson miniszterelnök jelölt kommentjeiről kérdezték.

Ezt követően azt is elmondta, hogy az Európai Unió egy hosszabb Brexit szüneten volt és mostanában inkább más dolgokra koncentráltak. Emellett az is elhangzott, hogy nem igazán szeretnének semmi olyat mondani ami befolyásolhatja vagy megzavarhatja a Nagy-Britanniában folyó miniszterelnök váltás folyamatát.

Időközben a legesélyesebb jelölt, a volt londoni polgármester, Boris Johnson már azzal „fenyegetőzött” hogy akár vissza is tarthatják a Brexitért fizetett „számlát”, így kényszerítve az EU-t arra, hogy mégis lehessen változtatni a tervezeten. Michael Gove azt mondta, hogy ha ő nyerne, akkor az ír határral kapcsolatos terveket teljesen leállítaná, míg Jeremy Hunt és Sajid Javid pedig azt mondták, ők ezt a kérdéskört újratárgyalnák az EU-val.

Több más miniszterelnök jelölt is felszólalt, de nagyon új ötlet nem igazán hangzott el csak olyanok, amiket valamilyen formában vagy a parlament vagy az EU már korábban elutasított.

Habár az EU elzárkózott attól, hogy a Brexit megállapodáson módosítások történjenek, ami lefedi gyakorlatilag az összes dolgot, amivel a miniszterelnök jelöltek kampányolnak, azt azonban megjegyezték, hogy a két fél későbbi kapcsolatát illetően teljesen nyitottak a tárgyalásokra. Ilyen változtatások magukban foglalhatják a vámuniót vagy az egységes piac összehangolását.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után