A British Gas, a szigetország legnagyobb energiaszolgáltatója új ajánlattal állt elő, amelynek keretében mindazok, akiknél már be van szerelve az okos mérőóra, hétvégente fix óraszámú ingyenes elektromos áramot kaphatnak.

image_update_img

A British Gas ajánlata pontosan úgy szól, hogy az a nagyjából 2 millió háztartás, ahol ezek az ún. „smart meter” berendezések már be vannak szerelve, ott hétvégente 8 órára ingyenesen fog folyni az áram. Az, hogy ez a 8 óra melyik nap kerül felhasználásra, az választható, az időintervallum pedig, amire igénybe vehető, az a reggel 9 óra és délután 5 közötti időszak.

A szolgáltató által készített előzetes becslések szerint, ez az érintett családok rezsijében nagyjából évi £60 megtakarítást fog eredményezni.

_90193271_britishgas-bbihd-01-2

Mindazonáltal, bár ez nem hangzik olyan rosszul, a szakértők arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy bármennyire is jól hangzik, egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a legjobb ajánlat a piacon. Éppen ezért érdemes lesz szétnéznünk, hogy más brit szolgáltatók milyen ajánlattal állnak elő.

A British Gas-nak jelenleg 11 millió ügyfele van az országban, de ez a hétvégi ingyenes 8 óra nem lesz mindenkinek egyből elérhető, ugyanis az okos mérőórák eddig mindössze 2.4 millió otthonba lettek beszerelve. Az okos mérőrák először segítik a szolgáltatókat azzal az információval, hogy a nap folyamán mikor és mennyi energiát használ fel egy adott háztartás. Persze felmerül a kérdés, hogy vajón jó-e nekünk, hogy most már ezt is tudják majd rólunk.

A vállalat ezen új akciója nem sokkal azután érkezik, hogy a vállalat áprilisi adatai napvilágot láttak, mely szerint 2016 első negyedévében 224,000 ügyfelük hagyta ott őket.

A BG azt is elárulta, hogy ez lesz a vegyes fogyasztású háztartások számára a lehető legolcsóbb ajánlatuk. Ann Robinson, független energia szakértő azonban azt nyilatkozta, hogy máshol feltehetően lesz ennél jobb ajánlat is. Ettől függetlenül azonban abban ő is egyetértett, hogy az okos mérőórák promótálása jó kezdeményezés.

Így aki előre gondolkodik az ebbe az ingyenes 8 órába sűríthet a több adag mosást, és a hétvégi ebéd és vacsora elkészítését is. A szakértők szerint hamarosan a többi szolgáltató is előrukkol majd hasonló ajánlatokkal. Jelenleg a szigetország háztartásainak mindössze 6%-ának van okos mérőórája, azonban a tervek szerint 2020-ra 53 millió „smart meter” kerül majd beszerelésre.     Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára