Hétfőtől újabb könnyítés jön azoknak, akik be vannak oltva Angliában 1

Augusztus 16-tól megszűnik a karantén kötelezettség azoknak a teljesen beoltott embereknek, akik közvetlen kapcsolatba kerültek egy olyan személlyel, akinek pozitív lett a Covid-19 tesztje, jelentette be nemrég a brit kormány.

Hétfőtől újabb könnyítés jön azoknak, akik be vannak oltva Angliában 3

Jelen állás szerint az a helyzet ugyanis a szigetország területén, hogy amennyiben az NHS Test and Trace jelzi nekünk, hogy egy kovidossal kerültünk közvetlen kapcsolatba, akár be vagyunk oltva, akár nem, 10 nap karanténra ítéltetünk. A kormány azonban most meg akarja változtatni a szabályokat, miután az elmúlt hetekben rengeteg embert „figyelmeztetett” az alkalmazás, ami miatt a vállalkozások tömegesen panaszkodnak, hogy a személyzet nem tud visszatérni dolgozni, és rengetegen hiányoznak a munkahelyen.

Sajid Javid egészségügyi miniszter a legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, ha augusztus 16-án vagy azt követően az NHS Test és a Trace kapcsolatba lép valakivel, aki teljesen be van oltva a járvány ellen, akkor annak nem kell karanténba mennie, és ehelyett csak egy PCR teszt lesz javasolt, de az sem lesz elvileg kötelező.

Ha azonban ennek a tesztnek az eredménye pozitív lesz, akkor még abban az esetben is 10 nap karantén vá ránk, ha mind a két oltásunkat megkaptuk. Azok, akiknél Covid-tünetek jelentkeznek az NHS alkalmazás „figyelmeztetése” után, szintén kötelesek elszigetelni magukat, amíg meg nem jön a PCR-teszt eredménye.

Mr. Javid azt mondta: „Az oltás a mi irányunkba billentette át a mérleg nyelvét a vírussal folytatott harcban, és lehetővé tette számunkra, hogy biztonságosan visszaszerezzük elveszett szabadságunkat, és így hétfőtől újabb hatalmas lépést tehetünk a régi életünk visszaszerzése felé azzal, hogy a beoltottak számára megszűnik a karanténkötelezettség, ha közvetlen kapcsolatba kerülnek egy Covidossal.”

Hozzátette azt is, hogy az oltások végre „véget vetnek ennek a járványnak”, és arra szólította fel az embereket, hogy „a lehető leghamarabb” oltassák be magukat. Ezt az új szabálymódosítást eredetileg a múlt hónapban a korlátozások feloldásának negyedik fázisának indításakor akarták érvénybe léptetni.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után