Heteken belül megkezdődhet Nagy-Britanniában a vakcina útlevelek tesztelése 1

A Covid vakcina útleveleket az Egyesült Királyságban a hírek szerint hamarosan elkezdik tesztelni, annak ellenére, hogy a parlamenti képviselők egyre nagyobb része van nyíltan a belföldi használatuk ellen.

Heteken belül megkezdődhet Nagy-Britanniában a vakcina útlevelek tesztelése 3

A Telegraph szerint a bevezetésre kerülő rendszer részleteit illetően a kormány a következő napokban fog mindenkit értesíteni. Az oltást igazoló dokumentumot a nagyobb rendezvényközpontok újranyitása kapcsán akarják majd kipróbálni.

Egyelőre úgy tudni, hogy valószínűleg az FA-kupa döntője, az FA-kupa elődöntője, a Ligakupa-döntő és a snooker-világbajnokság helyszínein is használni akarják majd a vakcina útleveleket. Az áprilisi rendezvényeken részt venni kívánó embereket arra fogják majd kérni, hogy csináljanak Covid tesztet, mielőtt belépnének az adott esemény helyszínére, de ha minden jól megy májusra már elérhető lesz mindenki számára egy NHS alkalmazás ami áthidalja a nehézségeket.

A tervek szerint az applikáció mutatni fogja, hogy az adott személy kapott-e oltást, vagy van-e negatív teszt eredménye és hogy a szervezete termeli-e az antitesteket. A kormány szakemberei is folyamatosan követni fogják a vakcina útlevelek tesztelését.

A miniszterek abban reménykednek, hogy az áprilisban és májusban lebonyolításra kerülő események segítenek majd kideríteni, hogy a június közepétől esedékes nagyobb szabású rendezvények zöld utat kaphatnak-e majd. Ugyanakkor több mint 70 parlamenti képviselő ellenezte a Covid útlevél ötletét egy közös nyilatkozatban, amelyet mintegy 40 tori, 20 munkáspárti és 10 Lib Dem képviselő támogatott.

„Ahogy szépen fokozatosan kezdjük ezt a vírust az ellenőrzésünk alá vonni, vissza kell szereznünk a szabadságjogainkat. Az oltási útlevelek – lényegében Covid-19 személyi igazolványok – véleményem szerint pont az ellenkező irányba visznek minket. ” – nyilatkozta a téma kapcsán Sir Ed Davey a liberáldemokratáktól.

“Most, hogy a lakosság egy jelentős hányada sikeresen be lett oltva és a megfertőződés valószínűsége is sokkal kisebb, arra kellene törekednünk, hogy az élet végre minél gyorsabban visszatérjen a rendes kerékvágásba, nem pedig újabb állandó korlátozásokat bevezetni.” – nyilatkozta a téma kapcsán Sir Graham Brady.

Boris Johnson, aki eddig úgy tűnt, hogy nem fog belemenni, hogy belföldön is használják a vakcina útleveleket, most úgy tűnik mégis belemegy. Az egyik legutóbbi nyilatkozatában ugyanis azt mondta, hogy nagyobb biztonságérzetet adhat mind a cégeknek, mind a vásárlóknak, magánszemélyeknek. További részleteket várhatóan hétfőn árul majd el a miniszterelnök mind az oltási útlevelek, mind az ütemterv következő szakaszai kapcsán.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után